Ttela

Alexander var svaret på backfrågan i IFK

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

IFK Vänersborg­s backar Mathias Johansson och Richard Kamperin Wallin tackade för sig. Då gick frågan till Alexander Zitouni. – Jag har bestämt mig för att göra min bästa säsong i karriären, kommentera­r ”Zitto”.

Med åtta säsonger i a-laget är Alexander Zitouni en veteran i IFK Vänersborg, men att spela back blir ändå en ny upplevelse.

ELLER NY OCH ny, han har spelat back tidigare också, men då i samband med utvisninga­r.

– Och det går inte att jämföra med att spela där i 90 minuter, säger Alexander.

Full av energi och entusiasm inför positionsb­ytet ett hack nedåt i banan:

– Jag har redan varit och beställt en ny klubba, den är både bredare och längre, skojar han.

FÖR ATT MER allvarligt konstatera:

– Ingen vet utgången av det här men jag kan påverka ingången, det blir en helhjärtad satsning från min sida.

Bytet från mittfält till back betyder också nytt tröjnummer: Från 22 till 2.

– Det är förankrat hos Röing (Martin), att slå honom en signal var det första jag gjorde. Nummer 2 känns mer back än 22.

Tränaren Ari Holopainen tror på ett lite annorlunda backspel av Alexander jämfört med Richard Kamperin Wallins:

– Det är två tuffa spelare, Richard hade bra lyft men i Alexander får

Olle Berglund, Felix Callander, Juho Liukkonen, Emil Viklund, Johan Koch, Joakim Hedqvist, Joakim Johansson, Robin Lundqvist, Martin Larsson (målvakt), Mikko Lukkarila, Viktor Hjelm.

Kontrakt över 2019/20: Kimmo Kyllönen (målvakt).

Kontrakt över 2020/21: Simon Blomqvist, Robin Öhrlund, Alexander Zitouni.

Kontrakt som går ut: Adam Herou Löf, * Tränaren Ari Holopainen har kontrakt i ytterligar­e två säsonger (2019/20). vi en mer spelande back. Att spela med Zitouni som back har funnits i mina tankar ett tag och blev riktigt aktuellt när Kamperin Wallin bestämde sig för att sluta.

ZITOUNIS NYA KONTRAKT sträcker sig över tre säsonger, och betyder att IFK nu har 15 spelare i truppen till nästa säsong. Fler ska in, oklart hur många. – Men vi ska vara fler än 15 i truppen, säger spelaransv­arige Tommy Hjert. Ari Holopainen är mer precis: – Marknaden är tuff men vi behöver två spelare till. Vi kan alltid möblera om i laget, men det ska vara spelare som höjer nivån.

Klart är att Robin Mohlén lämnar, och klubben diskuterar fortsatt med Adam Herou Löf.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BACKAR INTE FÖR BACKEN. Alexander Zitouni får en ny roll i IFK Vänersborg framöver, mittfältar­en tar ett kliv nedåt i banan och blir back i tränaren Ari Holopainen­s lagbygge till nästa säsong.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BACKAR INTE FÖR BACKEN. Alexander Zitouni får en ny roll i IFK Vänersborg framöver, mittfältar­en tar ett kliv nedåt i banan och blir back i tränaren Ari Holopainen­s lagbygge till nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden