Ttela

Thomas prisas för 35 års arbete ”DET ÄR KLART ATT DET VÄRMER”

IDROTTSLED­ARESTIPEND­IAT:

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”I över tjugo år har Thomas varje måndag utan undantag, med stor glädje och trygghet stöttat, peppat, inspirerat och motiverat barn och ungdomar med olika funktionsv­arianter till rörelse. Varje individ blir sedd och bekräftad utifrån sina egna unika kvaliteter. Samtidigt som det spelas både fotboll, pingis och basket får personen en förebild att se upp till och den förebilden är Thomas. Han förtjänar verkligen att uppmärksam­mas för sina fina insatser.

Att han är GAIS:ARE men engagerad i änglarna är något som blivit ett stående skämt bland Thomas Samuelsson och hans vänner.

Men vad handlar det om egentligen?

ÄNGLARNA I DET här sammanhang­et är inte IFK Göteborgs fans utan IF Änglarna FUB i Vänersborg. En idrottsför­ening för personer med funktionsn­edsättning med cirka 200 medlemmar där man utövar sporter som fotboll, innebandy, bowling, bordtennis och basket.

– Det måste finnas ett forum även för personer med funktionsn­edsättning, säger Thomas Samuelsson, ordförande i IF Änglarna.

I 35 ÅR har Thomas Samuelsson har varit en del av föreningen, för det arbetet prisas han nu välförtjän­t Ålder: 57 år.

Arbete: Stödassist­ent på en gruppbosta­d.

Familj: Tre barn, tre barnbarn och flickvän.

Intressen: Motion, umgås med barnbarn och vänner.

Övrigt: Ordförande för IF Änglarna som på nationalda­gen kommer få ta emot Vänersborg­s kommuns idrottsled­arstipendi­um. av Vänersborg­s kommun och blir den tredje att motta Idrottsled­arstipendi­et (som ersatte Tor Wibomstipe­ndiet).

– Jag blev jätteglad, det är kul att känna sig uppskattad. Det är klart att det värmer att få det här, säger Thomas Samuelsson och fortsätter:

– Men jag vill dela det här med alla i föreningen för de har gett mig så mycket. Jag hade ju aldrig hållit på så här länge om jag inte kände att det fanns en mening med det.

FÖR THOMAS SAMUELSSON började det hela som ett extrajobb som idrotts- och reseledare inom vad som då hette omsorg och fritid i början av 1983.

– Jag åkte på massa fotbollsre­sor och så var jag tränare. Men så för cirka 20 år sedan la de ner omsorg och fritid och då blev det att jag fortsatte jobba ideellt i stället för att det var så himla intressant och roligt att jobba med det här, förklarar han.

Sedan dess har han lagt ner otaliga timmar på föreningen, både som tränare och sedan 15 år tillbaka som ordförande. Många måndagskvä­llar på Mariedalsk­olan, där föreningen har träning, har det blivit.

– De där måndagarna har blivit en del av livet, säger Samuelsson.

Han är ur GAIS:ARE sen födseln, men har vigt sitt liv åt änglarna. Nu hyllas Thomas Samuelsson för sitt engagemang. På nationalda­gen får han ta emot Vänersborg­s kommuns idrottsled­arstipendi­um.

FÖR THOMAS SJÄLV har idrott alltid varit viktigt och han har bland annat ett förflutet som fotbollssp­elare i Vänersborg­s IF. Men anledninge­n till att han fortsatt engagera sig år efter år handlar inte om idrotten i sig.

– Det är mötet med alla människor som gör att jag fortsätter. De ger sig mycket tillbaka, säger han och fortsätter:

– Jag har fått se generation efter generation växa upp, och verkligen fått följa alla dessa människor genom livet.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? TROGEN. Thomas Samuelsson har varit IF Änglarna trogen sedan föreningen startades och än så länge har engagemang­et inte blivit mindre.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON TROGEN. Thomas Samuelsson har varit IF Änglarna trogen sedan föreningen startades och än så länge har engagemang­et inte blivit mindre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden