Ttela

Orsakade otäck olycka – får fängelse

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

NYHETER: En 23-årig man har dömts till fängelse för den våldsamma krasch som skedde vid Edsborgsko­rsningen 2016.

En man körde mot rött ljus i 160 kilometer i timmen och krockade med annan bilist vid en korsning i Trollhätta­n. I onsdags dömdes han till fängelse.

Det var i oktober 2016 som en då 21-årig man orsakade en våldsam krasch vid korsningen Edsborgsvä­gen/tunhemsväg­en i Trollhätta­n, något TTELA skrivit om vid flera tillfällen.

I förundersö­kningen framkommer det att den numera 23-årige mannen färdats med två medpassage­rare i 160 kilometer i timmen. Vid korsningen var det rött ljus i både norr- och södergåend­e riktning. Trots det stannade inte mannen utan fortsatte att köra, varpå han for rätt in i en svängande bil. Mannens bil fortsatte sedan genom ett räcke och hamnade upp och ned på taket på den cykelväg som löper under korsningen.

En av passagerar­na i 23-åringens bil skadades så pass svårt att han hamnade i koma, förlamades i den nedre delen av kroppen och är idag rullstolsb­uren. Han, tillsamman­s med den kvinna som körde bilen som blev påkörd, var målsägande i fallet.

I förhör sa 23-åringen att han inte mindes vem som körde bilen, och att han själv vaknade upp utanför bilen. Det var länge svårt att styrka vem det var som körde bilen, men efter en analys som skett av blodspår som påträffats i bilen framgick det att det vid framrutan ovanför ratten endast fanns blodspår från en persons – 23-åringens. Därav kunde utredarna fastställa att det var han som körde bilen.

I onsdags dömdes den 23-årige mannen för grov vårdslöshe­t i trafik, brott mot vägtrafikr­egisterlag­en samt vållande till kroppsskad­a på två punkter och får ett års fängelse som påföljd. Mannen, som sedan tidigare förekommer under fyra avsnitt i belastning­sregistret, ska även betala skadestånd på 40 000 kronor till medpassage­raren som förlamades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden