Ttela

DAGS FÖR POPPIS ARENA-LOPPIS

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

I dag och i morgon arrangerar Vänersborg­s FK arenaloppi­s för sjunde året i rad. De ungefär 500 borden är sen länge bokade, och arrangören tror på en folkrik tillställn­ing. – Ett oerhört intresse, säger Stefan Johansson på VFK:S kansli.

Under påskhelgen 2012 arrangerad­es arenaloppi­sen av Vänersborg­s FK för första gången. Då var det ett stort pådrag, som kostade klubben mycket i annonspeng­ar. Nu har loppisen blivit väl förankrad i hela Västsverig­e, och varje år vallfärdar tusentals människor till Arena Vänersborg för att både sälja och köpa.

– Loppisen har blivit ett förekomman­de arrangeman­g varje år, och många tycker att det funkar bra i arenan och vid den här tidpunkten. Vi behöver egentligen inte annonsera lika mycket längre, men vi gör det för att de som hyr borden ska få valuta för pengarna, säger Stefan Johansson på VFK:S kansli.

VID ÅRETS LOPPIS finns det plats för 500 försäljare, och samtliga platser är uppbokade sedan länge. Intresset är såpass stort att de till och med ha en väntelista.

– Det är ett oerhört intresse, helt galet. Förutom säljarna väntar vi mellan 4 000 och 5 000 besökare, säger Stefan Johansson.

Samtidigt som loppisen pågår i arenan spelar Vänersborg­s FK premiär i division 2 hemma mot Vårgårda på Vänersvall­en. Det innebär en hel del extrajobb för föreningen. Men det ska inte vara några problem, menar Stefan Johansson.

– Vi känner ändå att vi har kontroll med folk som kan sköta båda sysslorna. Sen har vi det bestämt vilka som är med på matchen och vilka som sköter loppisen, det brukar alltid lösas, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden