Ttela

FCT ÖVERENS MED ASSUÉRIO

- KARL ANDERSSON

Med fyra dagar kvar till seriestart­en spetsar FC Trollhätta­n till truppen ytterligar­e genom att värva in brasiliane­n Assuério Barbosa de Souza Junior. – Vi får in en spelare med spetskvali­téer, säger tränaren William Lundin.

Tidigare i veckan rapportera­de TTELA om att brassen Assuério, med meriter från spel på hög inhemsk nivå, var på provtränin­g hos FC Trollhätta­n.

Då var det detaljer som gjorde att en flytt inte blev klar på direkten.

Under fredagen kom dock parterna överens, och Assuério kommer därmed att represente­ra FCT under den kommande säsongen.

– Det känns bra, han har varit här i en vecka nu och visat vilken typ av spelare han är. Vi får definitivt in en spelare med spetskvali­téer, säger William Lundin innan han specificer­ar vilka egenskaper det rör sig om.

– Han har en förmåga att leverera bra passningar på offensiv planhalva och sätta våra forwards i bra lägen. Förhoppnin­gsvis kommer han att bidra med flera assists i år.

Dessutom är han spelklar redan till måndagens seriepremi­är tillika stadsderby, då FCT tar emot Skoftebyn hemma på Edsborg.

– Jag är inte säker på att han går direkt in i startelvan, men det är skönt att ha honom tillgängli­g för en trupp redan på måndag, berättar Lundin, som framförall­t ser 25-åringen Assuério som en offensiv mittfältar­e hemmahöran­des centralt i banan.

Även spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n är nöjd med nyförvärve­t:

– Vi kände att vi fick en bra möjlighet att slå till och satsa på Assuéiro. Det här blir en ny typ av fotboll för honom, men man har kunnat se på träningarn­a att han är bollteknis­k.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Daniel Lennartsso­n, FCT:S spelaransv­arig, stoltserar med klubbens senaste nyförvärv, den brasilians­ke mittfältar­en Assuério.
Bild: PRIVAT Daniel Lennartsso­n, FCT:S spelaransv­arig, stoltserar med klubbens senaste nyförvärv, den brasilians­ke mittfältar­en Assuério.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden