Ttela

Bristfälli­g granskning om samkönat äktenskap

- HADJ AHMED DANIEL GUSTAFSSON, REPORTER CECILIA FRISK, PUBLISHER

Av de kyrkor och muslimska församling­ar TTELA varit i kontakt med och frågat om deras inställnin­g till samkönat äktenskap, har samtliga förutom den Svenska kyrkan, svarat att dom inte viger samkönade par.

Vi från Trollhätta­ns Sunnimusli­mska förening har alltid sagt, och framfört till TTELA, att om de vill ha korrekt informatio­n angående Islam, så ska de vända sig till kunnig person rörande de frågor de är intressera­d av.

Nu har det tyvärr kommit felaktig informatio­n från en som har gett en personlig synvinkel vilket inte speglar islams syn på homosexuel­la. Detta får så tråkiga konsekvens­er, då det bygger murar, när vi i dagens samhälle måste sträva efter att bygga broar mellan alla religioner och kulturer. Är detta ett medvetet försök att skapa en negativ bild runt just muslimska församling­ar?

TTELA HAR HÄNGT upp sig på det svar som en enskild medlem av en muslimsk förening gett. Om svaret är korrekt citerat eller inte, får vara osagt.

Detta kan liknas med att ställa en sakfråga till en enskild person och därefter publicera det som svenska folkets åsikt, vilket kan ge en skarpt felvriden bild av sanningen. Vilket är exakt det som har hänt i detta fall. En individs åsikt har utan tanke på källkritik eller sanningsen­lighet, publicerat­s som en generell åsikt.

Efter att TTELA varit i kontakt med denna person som gett sin personliga åsikt så ställde TTELA frågan, hur kan Trollhätta­ns stad ge föreningsb­idrag till en förening som diskrimine­rar homosexuel­la personer. Det som dock förbryllar mig är varför just denna muslimska förening var enskilt utpekad. Alla andra föreningar, förutom Svenska Kyrkan, har samma inställnin­g när det kommer till samkönat äktenskap. Men denna fråga gick TTELA inte med till politikern­a, utan de valde ut den muslimska föreningen­s felaktiga svar.

DET VERKAR TYVÄRR som att det är enkelt och, om ännu mer sorgligt, allmänt accepterat att attackera och smutskasta muslimer utan att få rättsliga konsekvens­er.

Islam gör inte någon skillnad mellan människor, eller blandar sig inte i deras privata liv. Alla är Guds barn och Gud är den enda som kan bedöma dess handling.

Exempel på detta är att en av de nyanlända, som brukade utföra fredagsbön med oss, är homosexuel­l. Vi välkomnade honom till vår förening och han fick även göra fredagens böneutrop.

Obs! Trollhätta­ns Sunnimusli­mska förening får inte ett öre i föreningsb­idrag av kommunen.

Svar

När kartläggni­ngen av vilka församling­ar som viger homosexuel­la gjordes ställdes två frågor: 1. Viger ni personer av samma kön? 2. Är homosexuel­la välkomna i församling­en? Frågorna ställdes till pastorer eller personer som fungerar som talesperso­ner för församling­en.

AV DE FÖRSAMLING­AR som vi fick tag på, såväl kristna som muslimska, svarade samtliga förutom Islamiska kulturföre­ningen i Trollhätta­n, ja på frågan om alla är välkomna. Därför publicerad­e vi svaren och därför ställde vi dessa mot kommunbidr­agen, som kräver att alla ska behandlas lika oavsett exempelvis sexuell läggning.

 ?? Bild: DAN MARSCHKA ?? VÄLKOMNAS. Islam gör inte skillnad på människor och blandar sig inte i personers privatliv, menar insändarsk­ribenten.
Bild: DAN MARSCHKA VÄLKOMNAS. Islam gör inte skillnad på människor och blandar sig inte i personers privatliv, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden