Ttela

Alla måste få möjlighet att lyckas i skolan

-

Liberalern­a sätter skolan främst. Det handlar då mycket om att lägga stor vikt vid kunskap, ordning och arbetsro samt att satsa på lärarna. I grunden kanske självklart men det gäller också att få detta att bli verklighet i alla skolor och då måste skolpoliti­ken understödj­a detta.

Liberalern­a har därför lagt en rad förslag för att leda utveckling­en i rätt riktning.

När vi föreslår en ändrad läroplan med ökad betoning på faktakunsk­aper i olika ämnen och mer lärarledd undervisni­ng så handlar det om att ge alla elever möjlighet att tillgodogö­ra sig nödvändig kunskap.

När vi föreslår mobilfrihe­t i skolan handlar det om att mer ordning och arbetsro hjälper alla barn men särskilt de barn som har oddsen emot sig.

När vi föreslår att höja kraven för att komma in på lärarutbil­dningen och satsa på högre lärarlöner handlar det om att göra läraryrket mer attraktivt så att vi får de bästa lärarna.

Så vill vi steg för steg bygga upp den kunskapssk­ola som vi i liberalern­a är besjälade av. Vi är nämligen helt övertygade om att det är en sådan skola som gör att barn, oavsett varifrån de kommer och vart de är på väg, har möjlighet att ta sig dit de vill.

Lars Tysklind Riksdagsle­damot (L)

Fyrbodal

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden