Ttela

Snabbmatsk­edja till Vänersborg

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

I höst öppnar Sibylla en restaurang i Vänersborg. Etablering­en väntas ge upp till 20 arbetstill­fällen. – Vi hoppas mycket på Vänersborg, säger etablering­sansvarig Per Stenlund.

Planerna på att öppna i Vänersborg har funnits en tid men det är först nu, nästan, alla bitar har fallit på plats. Det man har väntat på är att få godkänt på några ändringar i bygglovet. Enligt Per Stenlund återstår det nu bara formalia och man är nu redo.

– Vi räknar med att öppna någon gång under hösten, säger Per Stenlund.

Upphandlin­gen för byggandet är klar och nu börjar arbetet med att hitta personal. Enligt Per Stenlund innebär etablering­en flera nya jobb i Vänersborg.

– Det handlar om 15 till 20 personer, både heltid, deltid och timanställ­ning, säger han.

Restaurang­en ska ligga intill Nymans bil vid rondellen vid Arena Vänersborg. Den blir 242 kvadratmet­er stor med 64 sittplatse­r och drive-in. Varför väljer ni just Vänersborg?

– Vi söker efter alla vita fläckar vi inte finns på. Vi letar efter franchiset­agare som vill öppna och bygger på lokala företagare, det är ett stort lokalt engagemang. Vi hoppas mycket på Vänersborg. Det ska bli jättespänn­ande, säger Per Stenlund.

FRANCHISET­AGARE I VÄNERSBORG är Marcus Fors och Anders Johansson.

– Vi står redo med alla entreprenö­rer för byggstart och går allting enligt planerna hoppas vi kunna ha premiär för den nya restaurang­en någon gång under tredje kvartalet. Vi tycker att det har saknats den här typen av restaurang­erbjudande i Vänersborg, säger Marcus Fors i ett pressmedde­lande.

De blivande restaurang­ägarna har en bakgrund i bilbransch­en men de ser inget problem att ge sig in i något helt nytt.

– Fast food-branschen känns väldigt intressant och det finns kanske fler likheter mellan försäljnin­g av bilar och snabbmat än vad man kanske kan tro, säger Marcus Fors.

GRUNDEN TILL SIBYLLA var Oskar Lithells korvtillve­rkning som startades 1907 i Kumla. Men det var först under tidigt 1930-tal som den första Sibylla-korven lanserades. På den tiden användes uttrycket bekväm-mat i stället för snabbmat.

Daniel Lithell, Oskars son, hade tagit då över korvfabrik­en. Enligt företagets hemsida började man sälja korvar från vagnar för att öka försäljnin­gen.

Själva namnet kom till i en tävling som utlystes bland personalen. Den vinnande idén var att uppkalla korven efter den svenska prinsessan Sibylla, alltså nuvarande kungens mor.

Sibylla är ett minst sagt klassiskt varumärke men under åren har konceptet utvecklats.

– I dag har vi 161 restaurang­er som vi jobbar mot. I år öppnar vi åtta stycken. Vi hänger med i menyutbud och annat. Många tar för givet att vi är en korvkiosk men så är det inte i dag, vi är en snabbmatsr­estaurang, säger Per Stenlund. Men ni serverar väl fortfarand­e korv och bröd?

– Självklart.

”Vi söker efter alla vita fläckar vi inte finns på. Vi letar efter franchiset­agare som vill öppna och bygger på lokala företagare, det är ett stort lokalt engagemang.”

PER STENLUND, etablering­sansvarig

 ??  ??
 ?? Bild: TT, NIKLAS JOHANSSON, SIBYLLA ?? SNART FÄRDIG. Så här är det tänkt att restaurang­en ska se ut när den är klar till hösten.
Bild: TT, NIKLAS JOHANSSON, SIBYLLA SNART FÄRDIG. Så här är det tänkt att restaurang­en ska se ut när den är klar till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden