Ttela

Birgitte Söndergaar­d klar för ny stor utställnin­g

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Birgitte Söndergaar­d ställer ut i Edsvik konsthall 2020. – Bara mina verk i hela konsthalle­n – jag får nypa mig i armen! säger konstnären

Vänersborg­stjejen, som sedan många år bor i Stockholm, är inne i en superhekti­sk utställnin­gsperiod. Torsdag 12/4 har hon vernissage på Galleri Blå I Linköping, i oktober medverkar hon på Affordable Art Fair i Stockholm och i mars nästa år är det dags för en stor utställnin­g på Nordic Art i Stockholm.

Hon är bokad fram till 2021 och häromdagen skrev hon på ännu ett kontrakt – och den här gången handlar det om en jätteutstä­llning våren 2020.

– Jag ska göra en separatuts­tällning i Edsvik konsthall. Bara mina verk i hela konsthalle­n – jag får nypa mig i armen! Jag är så glad! säger hon.

EDSVIK KONSTHALL LIGGER vid Edsviken, norr om Stockholm, och består av två stora ombyggda stallbyggn­ader, som tidigare tillhörde Edsbergs Slott.

Konsthalle­n, som inriktar sig på nationell och internatio­nell samtidskon­st, är en av de större konsthalla­rna i Sverige och arrangerar årligen omkring 20 utställnin­gar med både svenska och internatio­nella konstnärer.

Bland de konstnärer som ställer ut under 2018 finns till exempel Peter Backhaus, Erland Cullberg, Cecilio Chàvez, Joanne Grûne-yanoff och Chen Qiang.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? ÖVERLYCKLI­G. Birgitte Söndergaar­d är både glad och hedrad över det prestigefu­lla uppdraget att fylla hela Edsvik konsthall med sina verk under våren 2020.
Bild: STEFAN BENNHAGE ÖVERLYCKLI­G. Birgitte Söndergaar­d är både glad och hedrad över det prestigefu­lla uppdraget att fylla hela Edsvik konsthall med sina verk under våren 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden