Ttela

”Det hade varit skönt att få sänka FCT”

- FOTBOLL: TTELA-TVÅAN HERR KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I Linus Ewenborg och Paul Khajos frånvaro är tanken att Fredrik Larsson ska vara en av Skoftebyns IF:S främsta poängmakar­e. Genom att göra mål på sin gamla klubb FC Trollhätta­n får han en bra start. – Det hade varit skönt.

Det har bitvis varit en ganska jobbig vinter för alla Skoftebyna­nhängare. Skyttekung­en och den under tidigare säsonger ack så viktige Linus Ewenborg tackade för sig och hängde upp skorna på hyllan.

Därtill kritade allroundsp­elaren Paul Khajo på för rivalen Vänersborg­s FK, och vips var SIF:S två överlägset bästa målskyttar från förra säsongen borta.

I STÄLLET RIKTAS strålkasta­rljuset nu mot Fredrik Larsson, den 24-åriga Mellerudsk­illen som nu är permanent ägd av Skoftebyn efter att först ha varit på lån från FC Trollhätta­n.

– Det blir helt klart ett större ansvar på mig. Det är två grymma spelare vi tappar, men samtidigt har vi många duktiga spelare kvar. Jag ska försöka hjälpa laget genom att göra det jag är bäst på, det vill säga stå för mål och assist, berättar Fredrik, som de två senaste säsongerna har spenderat vårarna i FCT och höstarna i Skoftebyn på lån från FCT.

– Det känns skönt att nu veta att jag kommer att spela i Skoftebyn hela säsongen. Det ger mig trygghet, förklarar Larsson, som under sina höstar i Skoftebyn visat sig vara kapabel att spela både toppforwar­d och offensiv mittfältar­e på hög division 2-nivå, och lär få stort förtroende från tränare Tobias Karnevi under säsongen.

– Självklart är det skönt att veta att tränaren litar på mig. Samtidigt känner jag mig inte given i elvan på något sätt, utan att det är en konkurrens­situation som råder. Skillnaden i Skoftebyn jämfört med FCT är dock att det känns som att jag kommer att få chansen om jag gör bra ifrån mig här.

”Det blir helt klart ett större ansvar på mig”

FREDRIK LARSSON Skoftebyns IF

JUST FCT VÄNTAR också i premiäromg­ången då Skoftebyn gästar Edsborg i ett mycket laddat Trollhätte­derby som Fredrik Larsson ser fram emot.

– Det blir en speciell match av många anledninga­r. Det är ett derby, en premiär och dessutom så har många i vårt lag spelat i FCT. Hur hade det varit att få avgöra den matchen?

– Det hade varit väldigt skönt, haha.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? TUFF UPPGIFT. Fredrik Larsson är den spelare som främst ska ersätta Linus Ewenborg och Paul Khajo, som ihop stod för 26 av SIF:S 36 mål förra säsongen.
Bild: KARL ANDERSSON TUFF UPPGIFT. Fredrik Larsson är den spelare som främst ska ersätta Linus Ewenborg och Paul Khajo, som ihop stod för 26 av SIF:S 36 mål förra säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden