Ttela

Marcus är ständigt på jakt mot nya mål

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Det är kul att äntligen ta klivet från de lägre divisioner­na” MARCUS KNUTSEN

FC Trollhätta­n

FC Trollhätta­n sökte sig till kända marker i jakten på en målskytt, och precis som för ett år sedan fanns han hos IK Svane. – Det är kul att äntligen ta klivet från de lägre divisioner­na, säger Marcus Knutsen.

Sett till antalet gjorda mål har 28-åringen från Uddevalla ett cv som få kan matcha, Ttela-sporten har studerat statistike­n från 2008 och tills nu och det är mål av Marcus Knutsen i parti och minut.

– Jag har varit anfallare ända sedan barnsben, förklarar han.

Så här långt är IFK Uddevalla, Uddevalla IS, Svarteborg Dingle, Herrestads AIF, Morlanda GOIF och IK Svane klubbarna som dragit nytta av Knutsens tjänster.

NIVÅN HAR VARIT från division 3 till division 6, men med en gemensam nämnare: Knutsen har alltid härjat i toppen av skytteliga­n.

– För två år sedan kunde jag till och med ha vunnit skytteliga­n i två serier under ett och samma år.

Säsongen 2016 inledde han med att göra 40 mål för Morlanda i division 6 (som då tränades av inte helt obekante Andreas ”Kärna” Ramm), bland annat 16 på sina två första matcher, och fortsatte sedan med 15 fullträffa­r på nio matcher i trean med Svane.

Sen försvann anfallskol­legan Fredrik Söderqvist till FCT, och nu gör Marcus samma resa.

– Det känns som att det är i tvåan som elitfotbol­len startar.

SAMTIDIGT EN OMSTÄLLNIN­G modell större i flera avseenden:

– Spelarna, tempot och träningsmä­ngden, kvalitén är högre på allt. Nu går träning och match före familjen (fru och två barn), och det har tagit ett tag att anpassa sig.

I FCT ses Marcus som den som ska ersätta Fredrik Söderqvist (bäste målskytt i fjol) och Josef Daoud (bäste målskytt genom tiderna i FCT), men det är inget som stör honom.

– Det är stora skor att fylla, men jag är här för att göra mål.

Fotnot: 2016 vanns skytteliga­n i division 3 Nordvästra Götaland av David Bennhage, Vänersborg­s IF, med 19 mål.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? SKYTTEKUNG. Marcus Knutsen, FC Trollhätta­ns nyförvärv från IK Svane, är en spelare som vet var motståndar­målet är beläget, statistike­n från de senaste tio åren är minst sagt imponerand­e.
Bild: JONAS MYRHOLM SKYTTEKUNG. Marcus Knutsen, FC Trollhätta­ns nyförvärv från IK Svane, är en spelare som vet var motståndar­målet är beläget, statistike­n från de senaste tio åren är minst sagt imponerand­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden