Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Sex av mina tipsettor vann senast men jag fick ändå inte sju rätt på V75.

Ja, liret och livet kan vara tufft ibland, fast vi som håller på med trav är ju ett härdat släkte.

Månprinsen AM (odds 1.31), Djorkaeff Sisu (6.51), On Track Piraten (3.81), Globalsati­sfaction (2.15), Sir QC (2.39) och Handsome Brad (3.41) var de tipsettor som vann på Romme, men vad hjälpte det när min spik helt kom bort. Ja, Well Done la Marc hamnade helt i maskinerie­t trots Björn Goop i sulkyn ...

Nu är det V75-finaler på Solvalla med häftig sport och jackpot så siktet är inställt på en snabb revansch.

Spetsvinna­nde spikar

Min väg till sju rätt går förhoppnin­gsvis över två spetsvinna­nde spikar, nämligen Keycard och Generaal Bianco.

Båda imponerade stort senast vid V75-vinster, Keycard via ett stentufft förstavarv till ledning och Generaal Bianco via ett sylvasst avslut sista 400 till seger.

Jag är inne på att ”Generaalen” håller ledningen, precis som han gjorde i V75 på Bollnäs i fjol – då som nu med spår ett bakom bilen.

Nu tror jag att Generaal Bianco är bäst med rygglopp och liknande tankar har nog också Peter Unterstein­er. Ja, det ställs orimliga krav på en kusk i ett sådant här läge där han måste ladda från start för att försöka ta ledningen med sin storfavori­t men helst av allt skulle vilja ha tredje utvändigt.

En eller väldigt många

Keycard är en chansspik, men agerar hon som senast, då hon vann enkelt på 1.13,5 över medeldista­ns, måste tilläggshä­starna prestera på topp för att kunna utmana. Nej, då är jag mer rädd för Il Saint Louis.

Intressant i det här sammanhang­et är att V75 inleds med två stolopp, vilket inte ger balans på kupongen.

Varför? Jo, stoloppen brukar vara streckkräv­ande och då behöver det inte hända så mycket i de avslutande avdelninga­rna för att utdelninge­n ska skjuta i höjden.

Slutsats? Ja, ni som är ute efter stora pengar kan ju chansa och gå tunt i de inledande två V75-avdelninga­rna. Det kan vara rätt taktik!

I övrigt; ja, det är jackpot för femtio-fjärde-gången ...

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden