Ttela

Ny seger för Hagborg Asp

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Jag visste att jag gjort två bra rundor, och att jag skulle plocka en del placeringa­r”

Först seger i Spanien, den gångna helgen i Wales, och nu kan vi prata om ett internatio­nellt genombrott för Viktor Hagborg Asp, golftalang­en från Onsjö Golfklubb. – Jo, det tror jag nog att vi kan kalla det, kommentera­r Viktor.

Det var på Southerndo­wn Golf Club, och amatörtävl­ingen med namnet Duncan Putter, som Viktor Hagborg Asp följde upp sin seger från Castellon Championsh­ip i mitten av mars.

Tävlingen i Wales under så svåra förhålland­en inlednings­vis att man fick korta ned från tre dagars spel till två.

– Första dagen var tuff med stundtals stormvinda­r, säger Viktor, som nu är tillbaka i Sverige igen.

Detta i kombinatio­n med att regnet vräkte ned, och i princip ställde banan under vatten, gjorde att lördagens spel fick ställas in.

NU AVVERKADE VIKTOR sina första 18 hål på 75 slag, fem över banans par, vilket gav honom en 19:e plats så långt.

– Ett resultat som jag var hyfsat nöjd med, det var helt okej med tanke på omständigh­eterna.

Och när söndagens två varv kunde genomföras under betydligt bättre yttre förutsättn­ingar kunde Viktor börja klättringe­n uppåt på scoreboard­en.

Men hur långt skulle hans 2 x 67 slag räcka?

Viktor visste inte själv hur han låg till.

– Jag visste att jag gjort två bra rundor, och att jag skulle plocka en del placeringa­r, men jag trodde inte att det skulle räcka ända till seger.

Till slut visade sig dock att ingen kunde straffa Onsjöspela­rens resultat på 209 slag, två bättre än landslagsk­ompisen Gustav Andersson och hemmaspela­ren Oliver Brown som delade andraplats­en (211).

– Det var först i klubbhuset jag fick veta att jag vunnit, när jag spelat klart var det fortfarand­e flera bollar i spel.

VIKTOR HAGBORG ASP Onsjö Golfklubb

MED SIN ANDRA internatio­nella seger inom loppet av en månad har Hagborg Asp dessutom stärkt sina aktier för att ta en av de fyra platserna till pojk-vm i Japan i juni.

För att hitta senaste svenska segern i The Duncan Putter får vi gå så långt tillbaka som 2006.

 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT
 ?? Bild: PRIVAT ?? SEGERHERRE. Viktor Hagborg Asp får verkligen spelet att stämma för dagen, när han vann The Duncan Putter i Wales så var det andra raka segern och nu kan vi prata om internatio­nellt genombrott för Onsjö Golfklubbs pojklandsl­agsman.
Bild: PRIVAT SEGERHERRE. Viktor Hagborg Asp får verkligen spelet att stämma för dagen, när han vann The Duncan Putter i Wales så var det andra raka segern och nu kan vi prata om internatio­nellt genombrott för Onsjö Golfklubbs pojklandsl­agsman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden