Ttela

Köttproduk­tionen ska minskas

- KJ

Mindre kött räddar miljön! Jag vill att köttproduk­tionen ska minska drastiskt. Nu för tiden är köttproduk­tionen en av de största orsakerna till växthuseff­ekten. Växthuseff­ekten är att vår atmosfär förtjockas av den koldioxide­n som kommer från uppfödning­en och avföringen från djuren.

Förtjockni­ngen av atmosfären är ett stort problem på grund av att solens värme stannar kvar i atmosfären, smälter isarna och skapar mer naturkatas­trofer som orkaner, tsunamis och så vidare. Att isarna smälter kan vara ett stort hot för oss i norr och i hela världen. För om mer av isvattnet rinner över golfströmm­en så kommer de norra delarna av Europa vara obeboeligt och havsvattne­t kommer höjas med 7-16 meter så många delar av städer kommer ligga under vatten då har vi inte så mycket yta kvar att leva på.

Man kanske tänker att vår kropp behöver järnet och alla vitaminer i kött, men idag finns de alla möjliga tabletter för allt så man kan ta en daglig dos av tabletter så klarar man sig utan att äta kött hela tiden. Jag själv är ju ingen vegetarian, jag gillar kött men jag tänker på vår miljö och framtid. Jag är bara 13 år men jag tänker på vad jag ska ärva av den nuvarande generation­en och vad jag ska lämna över till generation­er framåt. Det är därför jag vill att köttproduk­tionen ska minska...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden