Ttela

Sent segermål för Hammarby

- TT

Tre mål i första matchen. En matchvinna­nde träff i den andra. Jiloan Hamad blev segerskytt – på tilläggsti­d – när Hammarby besegrade IFK Göteborg med 2–1.

Jiloan Hamad prickade först stol- pen från nära håll, men lyckades tråckla in returen själv. Samtidigt passerade matchklock­an 90 spelade minuter. IFK Göteborg gjorde en sista ansträngni­ng, men Hamads mål räckte till seger med 2–1.

Men det satt långt inne med målskyttet på Gamla Ullevi.

Publiken fick se en relativt händelsefa­ttig fotbollsma­tch.

Utom under ett par minuter en kvart in i den andra halvleken – och på tilläggsti­d då.

Det var IFK Göteborg som tog ledningen, i 60:e minuten.

Tobias Hysén hade precis blivit inbytt. I nästa anfall spelade han fram till IFK Göteborgs ledningsmå­l. Veteranen fick bollen på vänsterkan­ten och passade snett bakåt in i mitten av Hammarbys straffområ­de, där Mix Diskerud mötte med en bredsida.

Målet kom något oväntat efter en stark Hammarbype­riod. Men gästerna kom igen snabbt och tre minuter nickade mittbacken Björn Paulsen in kvittering­en på hörna.

Till slut fick Hammarby också det sista ordet i matchen – och precis som i premiären blev Hamad till slut den avgörande skillnaden.