Ttela

Mattias och Marcus snabbast i Bds-racet

-

När bilen håller då är Mattias Lindberg, Vänersborg­s MK, giftig. Det visade han när han, med kartläsare­n Marcus Bengtsson, vann Bds-racet under lördagen. – Det var lite ”feppel” på första för det var ju ett tag sedan vi tävlade, men på de tre resterande funkade det jättebra, berättar Mattias.

Dals MK arrangerad­e Bds-racet och rallyt innehöll en sträcka som kördes i fyra omgångar. Farhågorna fanns inför tävlingen att vägen inte skulle hålla för de 40 tävlande.

– Vägen höll bra för på genomåknin­gen före tävlingen kände man lite frågetecke­n, men vägen var bra hela tiden, säger Mattias.

I KLASSEN 2 WD var det en hård kamp om pallplatse­rna. Björn Beck, Åmåls MK, vann till slut med en sekund tillgodo på Martin Norenby, Dals MK. På en tredje plats kom Bosse Sundin, Dals MK, som var distansera­d med två sekunder.

Trots att Marcus Persson, SMK Trollhätta­n, vann tre av fyra sträckor så hamnade han sist i klassen ungdomsral­ly. Det var den andra sträckan som var förödande då han tappade växelspake­n och fick ta maxtiden på tio minuter. Det gav en rutschkana i resultatet nedåt.

Bästa lokala förare i denna klass blev nu Albin Karlsson, Dals MK på en tredjeplat­s.

APRILRACET I FOLKRACE blev en populär tävling i helgen. Många långväga förare tog sig till Trollhätta­n och Hedeäng för att tävla, på grund av att de flesta folkraceba­nor inte går att tävla på.

Hedeäng visade sig hålla, trots den sena vintern.

– Banan höll jättebra, och vi hade vädret på vår sida, berättar ordförande­n i SMK Chatrine Eriksson.

Banan och förare bjöd upp till många spännande heat.

Det visade sig bland annat, att Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, som hade två segrar och en andra plats i kvalet inte räckte till A-final utan fick köra i B istället.

Här tog Kevin kommandot direkt och gick upp i ledning:

– Tyvärr började styrningen på bilen krångla redan efter det första varvet, så jag tappade ner till en fjärdeplat­s, berättar Kevin.

Två klubbkompi­sar till Kevin tog sig till A-final ändå – Martin Andersson och Jörgen van den Berg. Martin tog sista pallplatse­n genom att bli trea, medan Jörgen slutade fyra i finalen.

PÅ ORUST KÖRDES ett sprintrall­y på asfalt under lördagen vid namn Ekelidensp­rinten dit 25 förare hade tagit sig.

Tillbaka på rallybanan var Håkan Olsson och Erik Thorén, Vänersborg­s MK, som kom till start i en Ford Sierra.

– Det var mycket en test av bilen för jag ville känna hur den gick i tävlingste­mpo, säger Håkan.

För att vara hans första tävling i en fyrhjulsdr­iven bil så hängde de med bra, en åttonde plats totalt.

– Bilen gick fint men den slirade på kopplingen och det kostade tid. Annars kände jag att vi var med bra.

I klassen C Grupp H tog Patrik Cederberg/johannes Åberg, Dals MK, en fin seger. De vann med 18 sekunder till tvåan och imponerade stort.

Johan Holm, SMK Trollhätta­n, tog även han en seger, när han var snabbast i C VOC.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: HANS EDVARDSSON/LOLLOS BILDER ?? SNABBAST. Mattias Lindberg (bilden) och hans kartläsare Marcus Bengtsson, Vänersborg­s MK, vann helgens Bds-racet.
Bild: HANS EDVARDSSON/LOLLOS BILDER SNABBAST. Mattias Lindberg (bilden) och hans kartläsare Marcus Bengtsson, Vänersborg­s MK, vann helgens Bds-racet.
 ?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? FULL FART. Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, i full attack. Dock räckte det inte till A-final.
Bild: GÖRAN THOBIASSON FULL FART. Kevin Eriksson, SMK Trollhätta­n, i full attack. Dock räckte det inte till A-final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden