Ttela

Silver i German open för Alma Grunning

- Bergsåker/solvalla

Representa­nter från Kumgang taekwondo Trollhätta­n var i helgen i Tyskland för att tävla i German open. Med sig hem fick de en silvermeda­lj genom 14-åriga Alma Grunning.

Först ut bland Kumgangs tävlande var Arber Azemi som tävlade i -68 senior. Arber mötte en stark motståndar­e från Portugal som bland annat tagit medalj i junior-vm och förlorade med 19-20.

Näst på tur att gå upp på mattan var Tina Zorko som för bara två veckor sedan tog Sm-silver i -57 senior. Tina mötte en spelare från Panamas landslag som är rankad topp 10 i världen. Tina hamnade snabbt i underläge och trots att hon tog tillbaka kontrollen och attackerad­e aggressivt var underläget för stort för att ta ikapp och Tina förlorade matchen.

Sedan var det dags för 14-åriga Alma Grunning (-59 junior) att gå in i tävlingen och på sin väg mot final slog hon ut både Danmark, Tjeckien och Tyskland. I finalen mötte hon en rutinerad tjej från Norge som tävlat i många stora tävlingar tidigare och hennes främre sparkar var svåra att blockera. Det blev förlust för Alma, men ett silver i en stor tävling som German Open är bra jobbat av den unga talangen.

NORA HÖGFELDT SOM gör sin första säsong som senior i viktklass -53 mötte Spanien i sin första match som hon vann. Match två blev tuff och tajt, och i början av sista ronden stod det 9-9. Men så tog motståndar­en poäng med bland annat slag och Nora tog sig inte vidare i tävlingen.

Även Selma K Edlund (-47 kadett), Rasmus Johansson (-48 junior), Bleron Ademi (-33 kadett) och Didrik K Edlund (-41 kadett) tävlade i German open under helgen.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BLING. Silvermeda­ljören Alma Grunning tillsamman­s med sin coach Marko Kallunki.
Bild: PRIVAT BLING. Silvermeda­ljören Alma Grunning tillsamman­s med sin coach Marko Kallunki.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden