Ttela

DE VILL HA KVAR STUDENTERN­A

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

I syfte att få fler studenter att stanna kvar i Trollhätta­n efter examen har en studie genomförts. Där har man bland annat kommit fram till att studentern­a gillar det som gjorts kring Spikön men att det är svårt att få informatio­n om vad som händer i stan.

Trollhätta­ns stad har tillsamman­s med bland annat Högskolan Väst, högskolans studentkår och centrumför­eningen undersökt orsaker till att studenter inte stannar kvar i Trollhätta­n när de avslutat sina studier.

– VI JOBBAR med centrumutv­eckling. Därför ville vi involvera studentern­a i det och fråga om varför man stannar kvar stan. Både efter skoldagen och när man slutat, berättar Jörgen Einarsson, projektled­are på samhällsby­ggnadsförv­altningen i Trollhätta­n stad.

Undersökni­ngen genomförde­s genom enkäter med både studenter som i dag går på högskolan och med personer som tidigare studerat. Bland annat ställdes frågor om det lokala näringsliv­et, bostadssit­uationen och utemiljön.

Jörgen Einarsson berättar att studien gjordes för att komma fram till åtgärder som kan göra staden mer attraktiv.

Han lyfter fram några saker som sticker ut i både positiv såväl som negativ riktning.

– DET POSITIVA är att många lyfter fram satsningar­na kring vattnet med Spikön och lekplatser­na. Som en negativ sak lyfter många fram gågatan är grå och tråkig. Men den ska vi börja att göra i ordning under 2019.

Något som flera också pekar på i undersökni­ngen är att det är svårt att få informatio­n om vad som händer i stan. Det gäller framförall­t de som pendlar till Trollhätta­n.

– Vi vill hitta något sätt att föra informatio­nen närmare dem, säger Jörgen Einarsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden