Ttela

Var går gränsen för Facebook egentligen?

-

vice ordförande i tandvårdss­tyrelsen

Var någonstans går Facebooks gräns för vad man inte anser bryter mot deras så kallade gemensamhe­tsregler? Ja, hittills tycks de gå vid bilder på nazistsymb­oler, användande­t av nazisterna­s hälsningsf­ras (andra fascisthäl­sningar och uttryck verkar gå utmärkt) och kvinnliga bröstvårto­r.

Jag kom i dag över en kommentar i en grupp där en man skrev ordagrant ”skjut de jävlarna allihopa”. Det som diskuterad­es i tråden var muslimer och böneutrop. Den kommentare­n anmälde jag till Facebook, för jag anser inte att man bör få skriva så om sina medmännisk­or. Det är ju på Is-nivå att göra så.

Men jag får (såklart) tillbaka ett automatise­rat meddelande om att boten som ”granskat” kommentare­n inte funnit de bryta mot de här heliga gemensamhe­tsreglerna. Det verkar bara vara när stora medier tar Facebook i örat som de skärper sig. Hårdare lagstiftni­ng för Facebook har införts i ett antal länder, men den bör nog vara mycket hårdare så länge bolaget anser att det är okej att uttrycka sig på det förfärliga sättet. Facebook bör åläggas ansvar över vårt hårdnande klimat i samhället. Skäms du som skrev det och skäms så ni rodnar ni på Facebook.

Nicklas Foresti

Nygård

 ?? Bild: RICHARD DREW ?? SKÄMS PÅ ER. Insändarsk­ribenten tycker att det bör införas hårdare lagstiftni­ng för Facebook.
Bild: RICHARD DREW SKÄMS PÅ ER. Insändarsk­ribenten tycker att det bör införas hårdare lagstiftni­ng för Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden