Ttela

Åtalas för stöld och vårdslös bilfärd

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Efter en vådlig biljakt i mars genom centrala Trollhätta­n voltade en polisbil i en rondell. Flyktbilen, som var stulen, stoppades till slut och i bilen påträffade­s stöldgods från ett inbrott som begåtts i Dalsland.

Nu åtalas tre personer, en 30-årig kvinna och två män i 40-årsåldern, misstänkta för bland annat grov stöld, olovligt brukande och grov vårdslöshe­t i trafik.

Brottsdygn­et inleddes i en bostad i Melleruds kommun där husägarna blev av med bland matsilver och doppresent­er i silver. Detta återfanns sedan i den stulna bilen, som de två inbrottstj­uvarna, kvinnan och en av männen, hade färdats i ner till Trollhätta­n.

DÄR HAR EN tredje misstänkt, en man, varit med och försökt pantsätta silvret. En polispatru­ll tog sedan upp jakten på trion i den stulna bilen. Jakten gick i hög fart, de stoppade inte på polismans signal, gjorde flera farliga omkörninga­r, körde på vänster sida av en rondell och i samband med rondellkör­ning i Björndalen ska då polisbilen ha kört av vägen och voltat. Två poliser fick uppsöka sjukhus, men fick inga fysiska skador.

En annan polisbil fick sedan stopp på inbrottstj­uvarna genom att preja flyktbilen. Kvinnan och en av männen greps och anhölls för grov stöld och bilstöld.

MANNEN MISSTÄNKS ÄVEN för att vara den som kört bilen och åtalas för grov vårdslöshe­t i trafik och olovlig körning. Han erkänner brott. Kvinnan häktades efter ett par dagar för stölden och bilstölden och förnekar brotten i stort, men säger sig erkänna häleri. Hon är också föremål för tidigare brottsligh­et som hon åtalats för.

Den andre mannen hämtades in i efterhand och är nu åtalad misstänkt för häleri, men förnekar brott.

 ??  ?? POLISBIL VOLTADE. Inbrottstj­uvarna från Dalsland stoppades efter en biljakt i centrala Trollhätta­n, men först efter att en polisbil voltat.
POLISBIL VOLTADE. Inbrottstj­uvarna från Dalsland stoppades efter en biljakt i centrala Trollhätta­n, men först efter att en polisbil voltat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden