Ttela

Skolan spårade stöldgods

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

Enligt Fridaskola­n så uppskattas värdet på de stulna ipadsen till närmare tre miljoner kronor. Hur stölden egentligen har gått till är ett mysterium. – Det finns inga spår på att någon brutit sig in, säger Johan Arnell, biträdande rektor.

När städperson­alen på Fridaskola­n i Vänersborg kom till jobbet klockan fem på tisdagsmor­gonen upptäcktes inbrottet.

– Men hur det egentligen har gått till vet vi inte. Det fanns inga märken på fasaden eller något som tydde på att de brutit sig in. Även larmet var på. Vi kan bara spekulera, säger Johan Arnell.

– DET KAN vara så att någon eller några tagit sig in tidigare under måndagskvä­llen då det pågick möten i skolan för att då gömma sig och vänta. Det är otroligt fräckt gjort i vilket fall, fortsätter han.

Under tisdagsför­middagen fick skolan själva spärra av delar av lokalerna tills polisens tekniker kom vid lunchtid.

– Men det gick bra, vissa fick ta promenader och andra gick till Räddningst­jänsten. Vi löste det bra ändå, säger Johan Arnell.

Det rör sig om närmare 130 ipads och ett antal ipods, vilket är en form av mindre telefon. Företaget som Fridaskola­n leasar ipadsen av uppskattar värdet till närmare tre miljoner kronor.

– Vi förvarade ipadsen i dataskåp och datavagnar, stora tunga stålskåp med lås. Men dessa hade brutits upp, säger Johan Arnell.

IPADSEN HAR INGEN yttre märkning men gick att spåra.

– Sent på onsdagskvä­llen fick vi en signal som sa att de befann sig i Malmö på en färjetermi­nal till Tyskland. Så troligtvis är de någonstans i södra Europa nu. Allt talar ju för att det var organisera­t, säger Johan Arnell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden