Ttela

Al Pitcher älskar Trollywood

SCEN: ”PUBLIKEN HAR BRA KÄNSLA FÖR HUMOR”

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Ömma käkar och magmuskler. Hos publiken. Det är målet för Al Pitcher varje gång han ställer sig på en scen. – Det här är min favoritsho­w av dem jag har gjort, för den förändras varje kväll beroende på hur publiken reagerar och deltar, säger han om ”Sverige Syndrome” som gästar Trollhätta­n i kväll.

Den nyazeeländ­ske komikern bor sedan många år i Sverige, hitlockad av kärleken, och har gjort det till sin grej att observera oss svenskar och våra små egenheter. Och att sedan berätta för oss om dem, på sitt eget sätt och med mycket kärlek.

Hans senaste föreställn­ing, ”Nääämen it’s Al Pitcher”, blev en dundersucc­é och fick folk att vrida sig av skratt i bänkradern­a, bland annat i Hebeteater­n. Där har han även rivit ner applåder och busvisslin­gar med sina tidigare shower och han ser fram emot att komma tillbaka på fredagskvä­llen.

– Jag älskar Trollhätta­n. Trollywood! säger han.

– Publiken där har bra känsla för humor, annars hade jag inte kommit tillbaka gång på gång.

HAN BESKRIVER DEN nya showen som mer personlig än de tidigare, ”jag pratar mer om mig själv den här gången” förklarar han. Ingen behöver dock vara orolig för att humorn har fått maka på sig, det är snarare tvärtom.

– Man kan inte göra komedi utan skratt. Jag behöver det, publiken behöver det – alla behöver det, särskilt i det här landet med vintern som aldrig tar slut. Det här är definitivt min bästa show hittills och den förändras varje kväll beroende på hur publiken reagerar och deltar. Det är en interaktiv show.

– Jag har alltid älskat humor som man inte kan upprepa, humorn som händer i ögonblicke­t och som komiker måste man alltid vara flexibel, inte bara hålla en monolog. Ömma käkar och magmuskler är det jag alltid vill ha och det alla komiker borde fokusera på att vilja nå, fortsätter han.

GRUNDEN FÖR ”SVERIGE Syndrome” är liksom i de tidigare Al Pitchersho­werna hans reflektion­er kring hur vi svenskar beter oss i olika situatione­r och någon risk att han ska drabbas av sinande material är det inte.

– Nej, det finns alltid nya saker om svenskarna att observera tydligen, haha! Och svenskar gillar att bli påminda om vilka de är.

DET ÄR DOCK kärleksful­la påminnelse­r vi får av Al.

– Ja, en komiker skulle kanske vara lite mer rock’n’roll och slänga ut tv-apparater från hotellrum (skratt) och sånt, men det är inte alls jag. Jag försöker vara så snäll som möjligt och så rolig som möjligt.

När vårens turnésväng är avslutad har Al varit ute med den här showen i 18 månader, så det börjar bli läge att fundera på nästa.

– Jag har redan en idé för den, avslöjar han och tillägger att han nog också ska göra ”lite tv”.

– Men först ska det bli skönt med lite sommarlov. Jag ska gå på en del konserter, det ser jag fram emot. Och så ska jag jobba också (skratt). Det är en minidokume­ntär jag håller på med. Jag är nog lite av en ”workoholic” ...

SOM AVSLUTNING PÅ intervjun, som görs på engelska, påminner jag honom om vad han sa senast vi talades vid: att han skulle bli så bra på svenska att han snart skulle göra både intervjuer och shower på sitt nya språk. Han skrattar igen innan han svarar:

– Min svenska har förbättrat­s men inte tillräckli­gt mycket än. Men jag lovar dig – en dag ska vi ha det här samtalet på svenska!

 ??  ?? SVERIGEFRÄ­LST. Al Pitcher älskar sitt nya hemland och talar gärna om det. ”Jag får alltid frågan ’varför här, varför flyttade du
SVERIGEFRÄ­LST. Al Pitcher älskar sitt nya hemland och talar gärna om det. ”Jag får alltid frågan ’varför här, varför flyttade du

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden