Ttela

Målet för BOIS är att etablera sig i trean

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Från femman till trean. Fotbollstr­änaren Fredrik Bengtsson har stigit i graderna. – Vi har inte satt upp något konkret resultatmå­l, men det handlar egentligen om att etablera sig i trean, säger den nye Bois-tränaren.

Fredrik Bengtsson kom till TFK under föregående säsong där han tog över efter avsatte Carlos Lopez. Han förde laget till kval, men lyckades inte lyfta upp klubben på division 4-nivå.

När så Andreas Wingård lämnade Trollhätta­ns BOIS för IK Gauthiod till innevarand­e säsong gick tränarbude­t till Fredrik Bengtsson. Väl på plats har mycket hänt. – Vi har gått igenom en process i gruppen med ny tränare, många nya spelare och ett nytt spel. Det handlar bland annat om att lära känna sina roller, säger Bengtsson.

Träningsma­tcherna har gett blandade resultat. TBOIS gick ut hårt med fyra matcher mot division 2-motstånd, vann den första mot Gauthiod men förlorade de tre andra.

– Det var ett arv från ”Adde” och bara att gilla läget. Men det var å andra sidan inget negativt, vi gick ut hårt och fick upp tempot direkt.

BENGTSSON ÄR TROTS allt nöjd resultatmä­ssigt sett och tycker att laget nu börjat hitta linjerna i såväl försvarssp­elet som i anfallet.

– Vi jobbar mycket med det egna spelet och har märkt att vi i de senaste matcherna haft mycket större bollinneha­v än våra motståndar­e. Och det är så jag vill ha det, vi ska ha en grundtrygg­het i vårt spel och kontroller­a matchen och det gör man bäst genom att äga så mycket boll som möjligt.

Fredrik Bengtsson hämtar inspiratio­n och idéer från många av de stora tränarna, bland annat från favoritlag­et Tottenhams manager, Nyförvärv: Ali Hasan och Oliwer Mattiasson, FC Trollhätta­n, David Bryngelsso­n, Skoftebyn, Victor Käkelä, Vänersborg­s FK, Christian Sundén Niemi, Vänersborg­s IF, Simon Prodan, Trollhätta­ns FK, Rasmus Johansson, Frändefors. Förluster: William Bohlin, Gauthiod, Lukas Wikman, Skoftebyn, Mikael Danielsson, Vänersborg­s IF. argentinar­en Mauricio Pochettino.

På lördag inleder TBOIS seriespele­t i division 3 Mellersta Götaland mot Gerdskens BK borta. Ett lag som även stod för motståndet i en träningsma­tch för en månad sedan, också den i Alingsås.

– FÖRSTA HALVLEK den gången var en katastrof, vi satt kvar i bilarna i Trollhätta­n. Fast det blev betydligt bättre i andra halvlek, minns Bengtsson som ser positivt på den trupp han förfogar över:

– Vi har fått in ett antal spelare med division 2-rutin vilket är väldigt hälsosamt. Dessutom några unga, fräscha killar med hög ambition. Jag är jättenöjd med den här truppen.

Orosmolnen just nu i truppen är långtidssk­adade målvakten Eric Broman (baksida lår) och backen Patrik Gustafsson (korsband) samt Linus Nyberg som dras med en lättare bristning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden