Ttela

Förberedel­ser inför festival

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se LILLA EDET

”Jag har inspirerat­s av Loke från Thorfilmer­na.”

SOFIA LINDÉN Deltagare

Efter ett halvårs förberedel­ser var dagen äntligen kommen. Inne i Folkets hus lokaler fixade eleverna det sista inför kvällens Ukm-festival. En festival de arrangerad­e själva.

När TTELA besöker Folkets hus i Lilla Edet på lördagen är det fortfarand­e några timmar kvar innan festivalen slår upp dörrarna för allmänhete­n. Kelsey Eklund går igenom talet hon ska hålla från scenen.

– Jag ska prata om UKM och hur det har varit för oss att arrangera det här, säger hon.

KVÄLLENS FESTIVAL ÄR ett pilotproje­kt där tanken är att ungdomar ska lära sig hur man blir festivalar­rangör. 25 ungdomar från Fuxernasko­lan har deltagit.

– Vi har lärt oss jättemycke­t. Allt från planering, budget, försäljnin­g, mat, sponsring och marknadsfö­ring, säger Kelsey.

Några våningar upp sitter Linnéa Svensson i sminket. ´Hon ska under kvällen framföra tre låtar på piano.

– Jag började spela i januari och ikväll ska jag framföra River flows in you, Payphone och en variant av Din soldat.

På scenen soundcheck­as det för fullt och tjejerna Saga Forsman och Eftimia Grigoriado­u från Nödinge ska dansa K-pop.

– Det är en speciell dans som skiljer sig mycket från vanlig pop, säger Saga.

TJEJERNA HAR EN egen dansgrupp och målet ikväll är att gå vidare till UKM:S regiontävl­ing.

UKM som står för Ung Kultur Möts och finns över hela landet. Kommunfest­ivalerna, som den i Lilla Edet, arrangeras under februari till april, regionfest­ivalerna i april-maj och slutligen riksfestiv­alen i juni.

SOFIA LINDÉN HAR precis börjat med något som kallas cosplay vilket är en japansk form av maskerad där målet är att porträtter­a en figur från till exempel en tv-serie, dataspel eller en film så gott man kan. Dräkten hon gjort ska hon visa upp under kvällen.

– Det här är den första dräkten jag har gjort och jag har inspirerat­s av Loke från Thor-filmerna men gjort ombytta könsroller, säger hon.

 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ??
Bild: ANNIE GRANZELL
 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? KOSTYM. Sofia Lindén har skapat en cosplay-kostym inspirerad av Thor-filmerna.
Bild: ANNIE GRANZELL KOSTYM. Sofia Lindén har skapat en cosplay-kostym inspirerad av Thor-filmerna.
 ??  ?? K-POP. Saga Forsman och Efitimia Grigoriado­u visade upp k-pop under helgens Ukm-festival i Lilla Edet. En dansgenre som är stor i Asien.
K-POP. Saga Forsman och Efitimia Grigoriado­u visade upp k-pop under helgens Ukm-festival i Lilla Edet. En dansgenre som är stor i Asien.
 ??  ?? FÖRBEREDEL­SER. Stylisten Louise Sollander lägger sista makeupen på Isabel Björkman som var en av deltagarna.under lördagens Ukmfestiva­l i Lilla Edet.
FÖRBEREDEL­SER. Stylisten Louise Sollander lägger sista makeupen på Isabel Björkman som var en av deltagarna.under lördagens Ukmfestiva­l i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden