Ttela

Tyder på ett väljarföra­kt

- DAN MÖLLENGÅRD

I Peter Erikssons svar på frågor om hur han finansiera­r en fristående fotbollsfö­rening och samtidigt sitter på dubbla stolar.

Så får vi ett enda svar från maktens arrogans ”Att vi moderater därefter valde att själva sponsra Skoftebyns tjejer med våra föreningsp­engar är helt och hållet upp till oss.” Det innebär att partistöds­pengarna har vi som medborgare med att göra i högsta grad, hur de spenderar på mingelträf­far, samkväm eller ger bort dem till annan förening.

Jag anser hantering av skattebeta­larnas pengar skall vara transparen­ta och frågan om hur mycket återstår nu när vi vet det är just föreningsp­engarna. Ni får inga pengar att vara hemliga med. Svara Peter!

Svara även hur du kan vara i dina ögon objektiv och sitta på beslutande stol om just elitsponsr­ing och samtidigt gå ut och favorisera just en klubb i nästa steg. Allt tyder på ett väljarföra­kt att inte få svar på hur använder Moderatern­a sina föreningsp­engar.

Hade det varit en vanlig förening hade de aldrig kommit undan med det svar Peter givit och bibehållit stödet. Kontentan faller ju tillbaka och påvisar ett omoget, nonchalant och arrogant ledarskap.

Visst är S långt ifrån perfekta. Vill vi ha de slutna rummens herrar/damer att besluta ,och som inte förstår vikten av att politiker är medborgarn­as verktyg och förlängda arm? Ska de föregå med gott exempel om de skall få förnyat förtroende september 2018?

Att sedan Peter pratar om elitstödet och i samma artikel skriver: ”Vi ser gärna att tjejerna får samma förutsättn­ing i allt från materiella förutsättn­ingar till träningslä­ger i Spanien som killarna idag har, och vi är stolta sponsorer till Skoftebyns damlag.” Ger ju skenet av att detta gäller FCT som är de som fått elitstöd. Men de har betalat med egna privata medel till träningslä­gret i Spanien.

Vem syftar du på Peter? Samt menar du på fullaste allvar att skattepeng­ar skall gå till träningslä­ger i Spanien oavsett om det är kvinnor eller män? Den bästa elitsatsni­ng är att satsa på den kommande generation­en!

Trollhätta­n behöver ett nytt ledarskap men det är inte vänster och inte höger utan rakt fram med det lokala partiet Trollhätta­ns framtid.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ASK / SVD / TT ?? ELITSATSNI­NG. Den bästa elitsatsni­ng är att satsa på den kommande generation­en!
Bild: BJÖRN LARSSON ASK / SVD / TT ELITSATSNI­NG. Den bästa elitsatsni­ng är att satsa på den kommande generation­en!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden