Ttela

Femetta av Skoftebyn

FOTBOLL: ANNA & CO OBESEGRAT EFTER TVÅ MATCHER

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Efter 1-1 i seriepremi­ären borta mot Örebrolage­t Rynninge skulle Skoftebyn upp till bevis i föreningen­s första division 1-match någonsin på Nysätra IP.

Från värmländsk­a Torsby anlände ett gäng som hade förlorat stort i sin seriepremi­är, 0-6 hemma mot QBIK från Karlstad.

Läge för tre hemmapoäng således.

Redan efter tio minuters spel förstod man vartåt det barkade. Skoftebyn satte högsta fart från start och skapade chanser och hörnor på löpande band.

PÅ LAGETS FÖRSTA var Annika Möller snubblande nära att nicka in Anna Larssons millimeter­precisa hörnspark, men Torsbys målvakt Emma Ejdervall – matchens lirare i TIF – gjorde en jätteräddn­ing. Men mål skulle komma. Med jämna mellanrum dessutom.

Mittbacken Anna Johansson nickade in Skoftebyns första, historiska 1-0-mål på Anna Larssons högerhörna, Larsson själv knoppade in 2-0 på ett vackert anfall signerat Annika Möller-elin Carlsson och innan halvleken var över hade lagets spjutspets Linn Wester tråcklat in 3-0-bollen.

– Vi låg bra i positioner­na och bäddade för fina inläggssit­uationer. Vi följde helt enkelt den plan som vi tränat lite extra på under veckan, påpekade Anna Larsson, mittfältar­e i första halvlek och högerback efter paus, tillika matchens Div 1 Norra Götaland dam Skoftebyn-torsby 5-1 (3-0) Målen: 1-0 (12) Anna Johansson, 2-0 (25) Anna Larsson, 3-0 (31) Linn Wester, 3-1 (49) Åsa Olsson, 4-1 (51) Linn Wester, 5-1 (86) Annika Möller.

Varningar, SIF: Elin Carlsson.

TIF: Rebecca Johnsson.

Domare: Ina Landin.

Publik: 64

lirare i hemmalaget.

LARSSON ÄR NY för säsongen, fotbollsfo­strad i Kroppefjäl­ls IF men närmast från spel i elitettan med Hovås Billdal.

– Vi utnyttjade verkligen kanterna på ett perfekt sätt och skapade många lägen genom detta, det ska vi definitivt ta med oss från den här matchen.

I den andra halvleken åkte ett sömnigt Skoftebyn på ett tidigt baklängesm­ål, men repliken kom blixtsnabb­t genom Linn Wester som därmed gjorde sitt andra mål för dagen, elegant framspelad av inhopparen Emma Eriksson.

Slutpunkte­n 5-1 satte Annika Möller när hon nickade en hörna i mål.

– Riktigt, riktigt skönt med den här starten på seriespele­t. Vi vet ju att vi är bra, men samtidigt är det viktigt att få det på papper också, menade Anna Larsson, som trivs på mittfältet där hon fick något av en fri roll mot Torsby.

Fyra poäng och 6-2 i mål på de två inledande matcherna, det är inget annat än en smakstart och ett mått på att Skoftebyns IF håller även på division 1-nivå.

Obesegrat och fyra poäng efter två matcher. – Det här bådar gott, sa Anna Larsson, slitstark mittfältar­e i Skoftebyns IF, som enkelt avfärdade nykomlings­kollegan Torsby IF i lördagens hemmapremi­är.

?? Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SKYTTEDROT­TNING. Skoftebyns spjutspets Linn Wester har öppnat division 1-säsongen starkt med ett mål i seriepremi­ären och två mot Torsby i lördagens hemmapremi­är. Efter två omgångar är Sif-tjejerna alltjämt obesegrade.
Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE SKYTTEDROT­TNING. Skoftebyns spjutspets Linn Wester har öppnat division 1-säsongen starkt med ett mål i seriepremi­ären och två mot Torsby i lördagens hemmapremi­är. Efter två omgångar är Sif-tjejerna alltjämt obesegrade.
 ??  ?? LIRARE. Slitstarka mittfältar­en Anna Larsson svarade för en pangmatch mot Torsby och fick utmärkelse­n ”Matchens lirare”.
 ??  ?? SPELMOTOR. Elin Carlsson gjorde som vanligt en stormatch i Skoftebyn och låg bakom det mesta i anfallsväg mot Torsby IF.
 ??  ?? JUBEL. Målglädje i Skoftebyn efter Linn Westers 4-1-mål i segermatch­en mot Torsby på Nysätra IP. Matchen slutade 5-1.