Ttela

Mellerud upp i serietopp

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Kolla in tabellen för division 3 Mellersta Götaland – i topp återfinns nykomlinge­n Melleruds IF som fått en smakstart i comebacken. – Det känns förstås väldigt bra, men vi har ju sagt att vi ska vara med på övre halvan och fightas, säger tränaren Rikard Westman efter 1-0-segern mot Lidköpings FK borta.

MIF inledde som bekant med en övertygand­e 4-2-seger mot Haga förra helgen och på söndagen var det dags för en ny trepoängar­e.

Den här gången räckte det med en fullträff för att bärga segern.

Stor matchhjält­e blev Sebastian Hedlund som prickade in 1-0-bollen i den 13:e minuten efter ett långt inlägg som förpassade­s vidare av Gustav Larsson till uppdykande Hedlund.

– Det såg väldigt bra ut och vi kunde följa matchplane­n till punkt och pricka, vi tog bort deras hot på ett bra sätt, säger Rikard Westman.

EFTER DRYGA 20 minuters spel hängde dock Mif-ledningen på ett hår när LFK tilldömdes en straff. Men Andreas Grimheden i Mif-målet var med på noterna och gjorde en mycket bra räddning.

Därmed kan också Grimheden sälla sig till matchhjält­arna i Mellerud.

En chansfatti­g första halvlek följdes av en snarlik andra.

– Det blev mycket kamp förstås, men vi stod emot bra och höll undan till seger, konstatera­r Westman som dock fick hjärtat i halsgropen när hemmalaget prickade stolpen på stopptid.

NY SEGER ALLTSÅ för Mellerud som toppar tabellen på maximala sex poäng och 5-2 i målskillna­d. Närmast följer Tidaholms GOIF och Gerdskens BK, också de på sex poäng men sämre målskillna­d.

Wictor Svensson stack ut i ett för övrigt mycket starkt och väl kämpande Mif-lag. Lidköping-mellerud 0-1 (0-1) Mål: 0-1 (13) Sebastian Hedlund. Domare: Svante Örtendahl. Publik: 200.

 ?? Bild: TOBIAS COSTER ?? Sebastian Hedlund gjorde MIF:S mål vilket räckte till tre nya poäng.
Bild: TOBIAS COSTER Sebastian Hedlund gjorde MIF:S mål vilket räckte till tre nya poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden