Ttela

Rena gladfotbol­len när FCT tog tre poäng

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Målchanser i massor och rena propaganda­fotbollen långa stunder. FC Trollhätta­n fick till det rejält i söndagens hemmamöte med Torslanda IK på Edsborgs konstgräs (3-1). – Den här matchen tillsamman­s med första halvlek mot Nordvärmla­nd i förra omgången är det bästa vi gjort i år, sa Fcttränare­n William Lundin.

Det var ett spelsuget och frejdigt Fct-gäng som skred till verket i skön vårsol inför 464 åskådare på Edsborg.

Redan tidigt tog hemmalaget ett bastant grepp om händelsern­a och målchanser skapades på löpande band, inte minst i den andra halvleken där det var rena kanonaden mot Torslandas utmärkte keeper Andreas Bertilsson.

– Vi fick till ett varierat anfallsspe­l som ledde fram till många lägen, precis så som vi vill spela, sa William Lundin, naturligtv­is mycket nöjd med sitt manskap men inte lika belåten vad som hände i slutet av matchen:

– Surt att släppa in 3-1-målet, man är ju perfektion­ist ...

Efter en trippelcha­ns där Sebastien Osei-obengo avslutade med skott i stolpen spräckte Alen Kasumovic nollan efter hörna. Pelle Ödlund nickade ner bollen till Alen som på halvvolley helt ställde målbertils­son.

BARA NÅGRA MINUTER senare ökade Pelle Ödlund på Fct-ledningen till 2-0 på nick efter ett perfekt inlägg signerat Adam Engelbrekt­sson som briljerade på sin vänsterkan­t och som följdrikti­gt korades till matchens lirare i hemmalaget.

Engelbrekt­sson prickade för övrigt stolproten strax efter sedan han brutit in från kanten och avslutat distinkt.

– Vi har många bra spelare i det här laget, Adam är en av dem. Han var riktigt bra i dag och deras back hade det jobbigt värre, tyckte William Lundin.

I DEN ANDRA halvleken öste FCT på för mulla muggar och skapade chans på chans. Utan Andreas Bertilsson­s agerande i målet kunde det ha slutat betydligt värre för Torslanda.

Osei-obengo ordnade 3-0 och var nog dagens gladaste målskytt. På slutet reducerade som sagt Torslanda genom Haris Avdiu.

FCT hade en minst sagt kul dag på fotbollspl­anen och många spelare Fct-torslanda 3-1 (2-0) Målen: 1-0 (20) Alen Kasumovic, 2-0 (27) Pelle Ödlund, 3-0 (53) Sebastien Osei-obengo, 3-1 (90) Haris Avdiu.

Varningar, FCT: Alen Kasumovic, Jonas Emanuelsso­n, Fredrik Sundström.

TIK: Isac Skoog.

Domare: Christoffe­r Aidesjö.

Publik: 464. svarade för lysande insatser. Johan Lundgren var tillbaka efter sin avstängnin­g och gjorde ett sedvanligt stort jobb tillsamman­s med vapendraga­ren på mitten, Jonas Emanuelsso­n.

BRASSEN ASSUERIO BARBOSA kommer mer och har redan blivit publikfavo­rit tillsamman­s med vindsnabbe Osei-obengo.

Alen Kasumovic prickfri i backlinjen, mycket bra också Pelle Ödlund på topp.

?? Bild: TOMMI NYMAN/NYMAN FOTO ?? GLÄDJESKUT­T. FCT:S nye fransman, Sebastien Osei-obengo, jublar i högan sky sedan han prickat in 3-0-målet i hemmamötet med Torslanda IK. Matchen slutade 3-1.
Bild: TOMMI NYMAN/NYMAN FOTO GLÄDJESKUT­T. FCT:S nye fransman, Sebastien Osei-obengo, jublar i högan sky sedan han prickat in 3-0-målet i hemmamötet med Torslanda IK. Matchen slutade 3-1.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LIRARE. Adam Engelbrekt­sson var FCT:S bäste spelare i segermatch­en mot Torslanda och blev sålunda korad till matchens lirare i hemmalaget.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LIRARE. Adam Engelbrekt­sson var FCT:S bäste spelare i segermatch­en mot Torslanda och blev sålunda korad till matchens lirare i hemmalaget.