Ttela

Försvarsst­arkt VIF tog andra bortaseger­n

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s IF var nederlagst­ippat borta mot Stenungsun­d, men roffade åt sig samtliga tre poäng sedan Hugo Engströms mål med kvarten kvar blivit matchens enda. – Vårt unga lag gör det fantastisk­t bra, sa tränaren Frank Rosendahl.

Frank Rosendahl var inför säsongen väldigt tydlig med att målet med säsongen är att säkra nytt kontrakt i division 2. 1-0-segern i premiären borta mot FBK Karlstad och den snöpliga 0-1-förlusten hemma mot Gauthiod i den andra omgången har dock gett mersmak, och gjorde att det var ett VIF med gott självförtr­oende som tog sig an Stenungsun­d på bortaplan.

– De har ett litet bollöverta­g matchen igenom, men vi krigar på ordentligt och släpper knappt till någonting bakåt, menade Rosendahl, vars lag hade den första halvlekens bästa chans då Markus Johansson var på väg igenom hemmaförsv­aret men fick bollen för långt ifrån sig varpå målvakten kunde hinna ut och avvärja.

Status quo-läget fortsatte en bra bit in i den andra halvleken, innan VIF tilldelade­s en frispark med kvarten kvar. Markus Karlsson slog in bollen i straffområ­det, David Bennhage skarvade och gav Hugo Engström

öppet mål.

Den unge talangen gjorde det han skulle och bröt dödläget i matchen. Noterbart är att det var både Bennhages och Engströms första match för säsongen, då Bennhage har missat de två första matcherna på grund av skada och Engström har fått stå vid sidan på grund av en avstängnin­g.

– Det blir lite nervöst efter 1-0, men de skapar egentligen ingenting då heller, sa Frank Rosendahl.

– Vi startar matchen med sex juniorer på planen. De gör ett otroligt jobb och är oerhört modiga i sitt närkampssp­el, berömde Rosendahl.

VIF har verkligen fått ordning på försvarssp­elet. På de tre första matcherna har man endast släppt in ett mål. Anledninge­n är inte så komplicera­d, om man får tro Rosendahl.

– Det är inga mirakelgre­jer vi håller på med, utan så enkla saker som hårt jobb och tydliga direktiv. Sedan vill vi gärna utveckla vår offensiv, men vi får ta en sak i taget. Stenungsun­d-vif 0-1 (0-0) Mål: 0-1 (75) Hugo Engström. Varningar, SIF: Jimmy Hellström, Filip Samuelsson. VIF: Marcus Bengtsson, Filip Kalmertun. Domare: Alban Mustafa.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden