Ttela

Khajo tvåmålssky­tt när VFK krossade SIF

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Den före detta Skoftebyns­pelaren Paul Khajo var tungan på vågen när VFK asfalterad­e Skoftebyn med 6-0. – Jag känner lite med dem, sa tvåmålssky­tten uppriktigt.

I lördagens tidning berättade Khajo att han har starka känslor för sin gamla klubb Skoftebyn och att han inte tänkte fira nämnvärt om han skulle finna nätmaskorn­a i lördagsmat­chen.

Han höll sitt ord. 26-åringen prickade in både 2-0, med en nick på en inläggsfri­spark, och 3-0, sedan han fått öppet mål i efterdynin­garna av ännu en frispark. Vid båda tillfällen­a höll han upp händerna i en närmast ursäktande gest och visade inga stora känsloyttr­ingar.

– Det var skönt för lagets och min egen del, men det var faktiskt jobbigt att göra mål på Skoftebyn. Jag har jättemycke­t respekt för klubben, och känner lite med dem efter det här resultatet. Detta var nog väldigt tungt för dem, sa Khajo, som innan sina mål hade fått se Ali Al-habobi nicka in 1-0 på en hörna.

– Vi snackade inför matchen om att stänga deras kanter och att inte ge dem fasta situatione­r, men trots det släpper vi in de tre första målen i samband med hörnor och frisparkar, konstatera­r en mäkta besviken Tobias Karnevi, tränare för det Skofteby-lag som länge var med i matchen spelmässig­t men efter 3-0-målet föll ihop som ett korthus.

UNDER DE SISTA 20 minuterna satte Ismael Fonjah både 4-0 och 5-0, det sistnämnda en riktig rökare som gick in i mål via ribban, innan Andelo Vekic avrundade en otrolig Vfk-eftermidda­g genom att nicka in 6-0.

– De är starkare än oss i alla situatione­r i dag. Vi är otroligt veka och står inte upp fysiskt för fem öre, sa Karnevi, vars kollega i VFK var betydligt mer nöjd efter matchen:

– Vi är fruktansvä­rt solida bakåt, vilket gör att vi kan kontroller­a matchen på ett annat sätt än tidigare. Dessutom har vi väldigt bra utdelning på våra chanser, analyserad­e Henrik Fridolvsso­n matchen som gav laget första segern för säsongen.

– I dag är vi väldigt bra, men vi har varit bra även i de två tidigare matcherna mot Vårgårda (3-3) och Hisingsbac­ka (1-1). Skillnaden i dag är dock att vi sätter försvarssp­elet Vfk-skoftebyn 6-0 (2-0) Målen: 1-0 (8) Ali Al-habobi, 2-0 (31) Paul Khajo, 3-0 (66) Paul Khajo, 4-0 (68) Ismael Fonjah, 5-0 (74) Ismael Fonjah, 6-0 (79) Andelo Vekic.

Utvisning, Skoftebyn: Krister Andersson (två gula kort).

Varningar, VFK: Paul Khajo, Andelo Vekic.

Domare: Albert Mustafa. perfekt och är mer effektiva när vi får lägena, safridolvs­son.

inne på samma

PAUL KHAJO VAR spår.

– Vi är väldigt effektiva. Vi lyckas också neutralise­ra deras spel och utnyttja våra styrkor.

Summa summarum en dag som alla Vfk-anhängare kommer att minnas långt framöver. För Skoftebyns del gäller det att förbättra precis allt till nästa omgång, då storfavori­ten Karlstad BK gästar.

 ?? Bild: TOMAS ANDERSSON ?? FÖRST PÅ BOLLEN. Alexander Karlsson i VFK är tåspetsen före Skoftebyns Patrik Adamczyk i lördagens fotbollsde­rby på Vänersvall­en. En match som Karlsson & co i VFK vann med hela 6-0.
Bild: TOMAS ANDERSSON FÖRST PÅ BOLLEN. Alexander Karlsson i VFK är tåspetsen före Skoftebyns Patrik Adamczyk i lördagens fotbollsde­rby på Vänersvall­en. En match som Karlsson & co i VFK vann med hela 6-0.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? VFK-GLÄDJE. Ismael Fonjah blev liksom Paul Khajo tvåmålssky­tt i segermatch­en mot Skoftebyn.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE VFK-GLÄDJE. Ismael Fonjah blev liksom Paul Khajo tvåmålssky­tt i segermatch­en mot Skoftebyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden