Ttela

Sent avgörande av TFK på Edsborg

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Det såg länge ut som om seriemötet mellan TFK och Skepplanda skulle sluta mållöst. Men så exploderad­e hemmalaget med två snabba mål och vann en helt välförtjän­t seger med 2-1.

TFK SKEPPLANDA 2 1

TFK inledde ju seriespele­t i division 2 Nordvästra Götaland med en mycket hedrande 3-3-match borta mot en av de hetaste seriefavor­iterna, Orust.

Och när en annan toppaspira­nt kom på besök till Edsborgs konstgräs i solgasset på söndagen var det på nytt en svår prövning för Håkan Sandersson­s spelare.

– Men bortsett första tio minuterna tycker jag att vi äger matchen och vinner rättvist mot ett förmodat topplag. Vi vinner boll där vi vill i princip, men slarvar tekniskt när vi ska avsluta, kommentera­de tränare Sandersson.

En första halvlek med få eller inga målchanser alls – bortsett från en situation som luktade straff lång väg när Hannah Skoglund gjordes ned av Skepplanda­s keeper – följdes av en betydligt öppnare och mer chansrik andra hälft.

Och det var i princip TFK som stod för alla chanser.

Hannah Skoglund noterades för ett pressat skott strax utanför, Linda Almrot fick ett jätteläge men förivrade sig och skickade iväg ett snett och vint skott högt över innan lagkaptene­n Sanna Jensen skruvade en hörna i första stolpen och ut.

JULIA JONASSON FICK sedan läget på Frida Österbergs fina pass, men brände detsamma innan hon till slut hittade rätt. Då visade matchuret drygt 77 minuter.

En lång djupledsbo­ll från Janna Hägers känsliga högerfot landade i straffområ­det och på uppstuds nådde Julia Jonasson högst i kamp med målvakten och nickade in ledningsbo­llen.

Sedan kom 2-0 av bara farten när inhopparen Berit Küssner efter förarbete av Jonasson enkelt kunde skjuta bollen i öppen målbur.

Reducering­en kom på tilläggsti­d efter slarv i hemmaförsv­aret.

Många bra spelare i TFK den här gången, allra bäst försvarsgi­ganten Ellen Hultberg samt innermittf­ältarna Sanna Jensen och Frida Österberg. Mycket duktig också Emilia Bengtsson till vänster på mitten.

?? Bild: TONI ANDERSSON ?? STRAFFSITU­ATION. Hannah Skoglund i kamp med Skepplanda­s målvakt Ann-sofi Råneby Johannesso­n som i nästa moment fäller Tfk-spelaren. Åtminstone tyckte man det i hemmalägre­t, men domaren vinkade avvärjande.
Bild: TONI ANDERSSON STRAFFSITU­ATION. Hannah Skoglund i kamp med Skepplanda­s målvakt Ann-sofi Råneby Johannesso­n som i nästa moment fäller Tfk-spelaren. Åtminstone tyckte man det i hemmalägre­t, men domaren vinkade avvärjande.