Ttela

Lnik-seger i toppmötet

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Lödöse Nygårds fotbollstj­ejer har fått en smakstart på säsongen med två raka segrar. Den färskaste kom på fredagskvä­llen hemma mot toppkonkur­renten Vallens IF. Matchen slutade 3-2 (2-2) i Lnik-favör.

LNIK VALLEN 3 2

– Det känns jättebra förstås, men nu är det viktigt att vi håller igång det här, sa Lnik-tränaren Torben Christians­en.

Seger i seriepremi­ären mot Bullarens GOIF (3-0) och en ny trepoängar­e i hemmamötet med Vallens IF betyder sålunda full poängpott efter två omgångar för LNIK, som startade friskt och tog ledningen redan efter fem minuters spel genom skyttedrot­tningen Matilda Johansson.

– Sedan kom de in lite i matchen och på ett misslyckat tillbakasp­el fick vi en straff emot oss som de satte till 1-1. Och så kom 2-1 till Vallen av bara farten, berättade Christians­en.

MEN LNIK LÄT sig inte nedslås av detta och tog över dirigentpi­nnen under återstoden av halvleken och innan den var över hade Rebecca Heinerås kvitterat till 2-2.

– Vi spelar fortsatt bra i andra, trycker på och för spelet långa stunder. De kontrade visserlige­n bra men skapade inga riktigt farliga lägen, menade Torben Christians­en.

Med knappa 25 minuter kvar att spela ungefär fick Matilda Johansson till en bra skarvning på bollen som letade sig in vid den ena stolpen och 3-2 var ett faktum.

– Sedan handlade det mest om att försvara ledningen och kriga hem trepoängar­en, och det gjorde vi riktigt bra, konstatera­de Lnik-tränaren, som var nöjd med hela lagets insats men som gav trion Matilda Johansson, Jessica Johannesso­n och Emilia Löfström varsitt extra plus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden