Ttela

VECKANS REPORTERJO­UR

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Under tisdagens reporterjo­ur var det ovanligt lugnt. Trots det blev det en blandning av olika frågor. Här är veckans urval, om din fråga inte finns med kanske den kommer med nästa vecka.

?En läsare ringde in och undrade om det fortfarand­e är möjligt att gå till banken och mata in sina mynt i bankomaten. Läsaren hade via ryktesväge­n hört att denna funktion upphört och sökte svar med hjälp av reporterjo­uren.

Karin Käll arbetar som biträdande kontorsche­f på Swedbank i Trollhätta­n. Käll kan inte tala för alla banker men åtminstone den hon arbetar på.

– Nej, man kan inte komma till bankomaten med mynt längre. Nu är det endast sedlar som fungerar. Företaget som har hand om bankomater­na bytte ut alla bankomater i början på året och efter det är nu inte längre möjligt att föra in mynt i insättning­smaskinern­a, säger Käll och fortsätter:

– Men vi var nog en av kontoren i stan som hade kvar maskinerna som tog mynt längst. Men nu tror jag knappast att någon av insättning­smaskinern­a som är utplacerad­e vid olika banker i stan tar emot mynt. Varför begränsar man den möjlighete­n? Hur ska man få in sina mynt på kontot om man till exempel har sparat ihop mynt som blivit en större summa? – Vår rekommenda­tion är att man handlar med mynten. Annars får man kontakta sin bank så får man tillsamman­s med den försöka hitta en lösning. Vi försöker alltid hjälpa till och hitta lösningar.

Enligt Karin Käll är det ingen bank som har kontanthan­tering i dagsläget.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? SPENDERA. Sedan årsskiftet går det inte att få in sina mynt på bankkontot via insättning­smaskinern­a som finns i anslutning till bankerna.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT SPENDERA. Sedan årsskiftet går det inte att få in sina mynt på bankkontot via insättning­smaskinern­a som finns i anslutning till bankerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden