Ttela

Har sossarna grävt sin djupaste grav?

- SLUTA INTE KÄMPA! FASTER EMARENCI

Jag lyssnade på Agenda en söndagskvä­ll och blev ännu mer ledsen och förtvivlad men har redan förstått att något är mycket simpelt i denna regering. För cirka fyra år sedan ramlade en släkting till mig i sin bostad och skadade kotor i ländryggen.

Hen vistades på sjukhus i flera månader och blev sjukskrive­n då hen inte kunde gå utan hjälpmedel och levde på starka mediciner.

För ett år sedan fick hen nackspärr och ont i höger fot på grund av felställni­ng i rygg. Hen fick också ny handläggar­e på Försäkring­skassan och sjukpennin­g drogs in och arbetsgiva­re och arbetsförm­edling kontaktade­s. Det blev stor oro för min släkting att klara uppehället utan inkomst och med smärta och problem infann sig också livsleda.

Hen fick skrapa på botten och vi släktingar har ställt upp. Efter nyår hjälpte arbetsförm­edling med en sympatisk handläggar­e till en kort period innan släktingen på nytt blev sjuk. Efter provtagnin­g och röntgen får hen diagnosen en svårbehand­lad blodcancer.

Tiden stannar och man vill inte tro att detta är sant. Tyvärr var det så. Nu startar ett snabbt förlopp med cellgifter och behandling, men patienten blev snabbt sämre. Nytt intyg sänds till Försäkring­skassan i början av februari. Försäkring­skassan svarar att de har en månads handläggni­ng. Efter denna månad behövs ytterligar­e intyg och hen är fortfarand­e utan inkomst och blir sämre.

Ska patienten ligga på operations­bordet med dropp, syrgas och sövning, för att Försäkring­skassan ska godkänna sjukdom? Handläggar­en har säkert utförsäkra­t flera patienter och får högre lön av Försäkring­skassa och regering.

Du som läser detta, tänk på vilket parti du röstar på till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden