Ttela

Tog strypgrepp och högg kniv i väggen

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En 28-årig man boende i Vänersborg tog flera strypgrepp på sin före detta flickvän och satte en kniv i väggen bredvid hennes huvud. Nu döms mannen bland annat för flera fall av misshandel.

Det var natten till julafton 2017 som mannen ska utsatt en kvinna han då hade en relation med för upprepat våld.

Han tog bland annat strypgrepp på henne flera gånger efter att de hade tjafsat och högg även en kniv i ett bord och tryckte sedan uppe henne mot en vägg och högg kniven i vägen bara någon decimeter från hennes huvud.

I februari i år ska han och kvinnan befunnit sig i hans bostad igen och då var även en granne och väninna till kvinnan där.

DÅ BLEV DET också bråk, mannen ska bland ha dragit ner sitt ex på golvet så att hon slog sig i ryggen och slagit den andra kvinnan i ansiktet och sparkat henne på kroppen, när hon försökte undsätta sin väninna.

Ytterligar­e en granne kom ut och brottade ner 28-åringen, eftersom han var så arg och aggressiv. Vid ytterligar­e ett par tillfällen 2017 ska han ha misshandla­t ex-flickvänne­n, fast då på annan ort.

HAN SKA OCKSÅ i juli 2017 hotat en man för att hindra honom att göra en anmälan till polis. Hoten lämnades per telefon och handlade om att 28-åringen skulle köra in med din bil i mannens bostad och krossa rutorna om han inte öppnade för honom, hotat med att skjuta in i hans bostad och sagt ”ringer du polisen kommer jag hem till dig”. Han ska också ha misshandla­t honom genom att slå honom i ansiktet.

28-ÅRINGEN DÖMS NU till skyddstill­syn för sex fall av misshandel, två fall av olaga hot, övergrepp i rättssak, skadegörel­se, ringa stöld och brott mot knivlagen. I samband med att domen meddelades hävdes häktningen på mannen. Tingsrätte­n dömer honom också till att betala skadestånd till de tre misshandla­de personerna med sammanlagt 65 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden