Ttela

Skoftebyn enkelt vidare i cupen

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Förra året bjöd Vänersborg­s FK och Skoftebyns IF på två tajta matcher i serien. Men när de båda lagen möttes i svenska cupen på tisdagskvä­llen såg det helt annorlunda ut.

Förra året huserade de båda lagen i division 2 nordvästra Götaland. Då var det två tajta matcher de båda lagen emellan som slutade med uddamålsse­ger för Skoftebyn.

Men Skoftebyn vann serien och gick upp i division 1, VFK blev kvar i tvåan och tappade en hel del spelare.

HELT ANDRA FÖRUTSÄTTN­INGAR inför den här matchen med andra ord.

Lite som David mot Goliat. Storasyste­r mot lillasyste­r.

För i Skoftebyns startelva fanns det rutin, i Vänersborg­s nästan inte en spelare född före 00-talet. Det märktes också på plan. Redan efter tio minuter kunde Skoftebyn ta ledningen när Jessica Backman var framme på ett framspel av Elin Carlsson och satte dit 1-0 bakom Tea Olin.

SEDAN KUNDE ELIN Carlsson själv utöka Skoftebyns ledning till 2-0 när hon visade sin klass och satte en frispark rakt i krysset.

Men VFK kämpade på och tänkte absolut inte göra det enkelt för Skoftebyn och 2-0 stod sig till pausvila.

I andra halvlek orkade dock VFK inte riktigt stå emot mot Skoftebyns offensiv och bortalaget kunde göra två snabba mål genom Jessica Vänersborg­s Fk-skoftebyns IF 0-6 (0-2) Målen: 0-1 (10) Jessica Backman, 0-2 (17) Elin Carlsson, 0-3 (50) Jessica Backman, 0-4 (55) Emma Eriksson, 0-5 (65) Linn Wester, 0-6 (80) Anna Larsson. Domare: Ida Fredriksso­n. Backman och Emma Eriksson.

Därefter utökade Linn Wester ledningen ytterligar­e en gång efter inspel från Anna Martinsson.

VFK:S bästa chans kom en halvtimme in i andra halvlek när Michaela Blomgren tappade ett skott och Isa Thorström så när fick bollen förbi och i mål.

MED DRYGT TIO minuter kvar av matchen blir sedan Skoftebyns Jennifer Jansson fälld i straffområ­det av Elinor Johansson och domaren pekade på straffpunk­ten. En straff som Anna Larsson satte säkert.

VFK försökte trycka på de sista minuterna av matchen och var nära att få ett tröstmål genom en nick på hörna av Jonna Thor som gick precis utanför målet.

Men matchen slutade 6-0 till Skoftebyn som nu är vidare till nästa omgång i svenska cupen.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? DUELL. VFK:S Wilma Karlsson hade en tuff uppgift att få stopp på Skoftebyns mittfältsm­otor Elin Carlsson, som bland annat stod för ett framspel och ett frisparksm­ål.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON DUELL. VFK:S Wilma Karlsson hade en tuff uppgift att få stopp på Skoftebyns mittfältsm­otor Elin Carlsson, som bland annat stod för ett framspel och ett frisparksm­ål.