Ttela

Erfaren målvakt klar för Skoftebyn

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Två matcher in i säsongen förstärker Skoftebyns IF truppen med ytterligar­e en målvakt. – Det är en riktig klassvärvn­ing, säger Kajsa Mazolaqi, tränare SIF.

Klassvärvn­ingen är Sara Olofsson som senast kommer från collegefot­boll i USA med University of Northweste­rn Ohio, men som haft uppehåll från fotbollen i drygt ett år.

– Efter USA saknade jag motivation och tog lite ledigt. Men nu blev jag sugen på att spela igen och hamnade lite av en slump på en av Skoftebyns träningar. Det gick bra och kändes rätt, säger Sara Olofsson, som till vardags jobbar i Vänersborg.

SÅ DET BLEV comeback för Sara Olofsson i Skoftebyn som nu får en erfaren och trygg målvakt, med bland annat några matcher i elitettan med Kungsbacka DFF och division 1-spel med Falköpings KIK och Vara SK på meritlista­n.

– Mina styrkor är att jag känner mig säker och har en del erfarenhet. Jag hoppas kunna bidra med stabilitet och trygghet där bak. Och så är jag bra på fötterna och i luftrummet, säger Olofsson.

HON GÖR NU målvaktern­a Caroline Jönsson och Michaela Blomgren sällskap, och förhoppnin­gen är att hon ska vara spelklar redan till söndagens match mot QBIK.

– Vi har varit på jakt efter en målvakt ett tag för att få en bra konkurrens. Sara är en riktigt bra målvakt som håller väldigt bra nivå. Av det jag har sett så är hon väldigt bra tränad och en väl skolad målvakt. Hon har bra grepp och fötter samt är orädd, säger Skoftebyns tränare Kajsa Mazolaqi och fortsätter:

– Hon har rutin från spel högre upp och kan bidra med ett tryggt och bra målvaktssp­el till vår backlinje som inte spelat division 1 tidigare. Det betyder fruktansvä­rt mycket för oss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden