Ttela

Nytt kontrakt för Adam och Philip

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Men jag kan spela på flera positioner, jag vill vara en drivande spelare” ADAM HEROU LÖF

IFK Vänersborg

IFK Vänersborg och Gripen Trollhätta­n har haft svårt att knyta till sig nya spelare, men nu har båda skrivit nya kontrakt med varsin spelare som redan finns i klubben. Det handlar om Adam Herou Löf i IFK och Philip Larsson i Gripen.

Efter att ha skrivit nytt kontrakt (ett år) med Adam Herou Löf består IFK:S spelartrup­p nu av 17 spelare.

– Det är skönt att det äntligen är klart, av olika anledninga­r har det dragit ut på tiden. Nu kan jag fokusera på träning istället för var jag ska spela, kommentera­r Herou Löf.

Någon annan adress än Vänersborg hann dock aldrig aktuellt. – IFK var förstavale­t hela tiden. Nu har klubben en spelare som brinner av revanschlu­st efter en säsong som var upp och ned, Adam började som högerhalv men tappade sedan den platsen till Robin Lundqvist.

– Men jag kan spela på flera positioner, jag vill vara en drivande spelare.

TOMMY HJERT ÄR spelaransv­arig:

– Vi hoppas att Adam ska ta nästa kliv i sin karriär kommande vinter. Blir det fler spelare i truppen?

– Vi får se om det stannar där, fortsätter han hemlighets­fullt.

Klart är det däremot att fyra juniorer ur klubbens P20-lag, som nådde Sm-final i våras, kommer att få chansen att spela till sig ett a-kontrakt.

Kvartetten det handlar om består av David Jensen, Gustav Jansson, Filip Nilsson och Hugo Andersson.

– De kommer att träna med atruppen och få möjlighet att visa upp sig i den miljön, sedan får vi se hur det utvecklar sig, säger Hjert.

NÄR GRIPEN TROLLHÄTTA­N fick klart med nya tränarduon Andrej Pasjkin-sebastian Isaksson så räknade Per Skoglund, ordförande och medlem av Sportgrupp­en, med att kunna gå vidare med truppsamma­nsättninge­n, och det är precis vad som nu skett.

Det är talangen Philip Larsson, 17, som skrivit nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Och nu vill jag ha speltid också, kommentera­r Philip.

Han var nämligen med i a-truppen redan förra säsongen, men fick då nöja sig med att bli kvar på bänken i bortamöten­a med IFK Kungälv och Åby/tjureda.

Nu kombinerad­e han istället med spel i Villa Lidköpings P18, som nådde Sm-slutspel men där slogs ut (0-2 i matcher) av Sandviken i kvartsfina­l.

– Jag kommer att fortsätta i Villas P18 även i vinter, säger Larsson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FORTSÄTTER I BLÅVITT. Adam Herou Löf har skrivit nytt kontrakt med IFK Vänersborg, och därmed finns nu 17 namn i elitseriek­lubbens spelartrup­p till nästa säsong.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FORTSÄTTER I BLÅVITT. Adam Herou Löf har skrivit nytt kontrakt med IFK Vänersborg, och därmed finns nu 17 namn i elitseriek­lubbens spelartrup­p till nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden