Ttela

Räkna med Erika som bästa målskytt

- MARTIN AHLIN

Ifjol slutade Åsaka näst sist i serien. – Men då hade vi ganska mycket otur, säger anfallaren Erika Friberg, som hoppas på bättre lycka i år.

Ikväll smygstarta­r damfyran och först ut är Åsaka, en av fyra lokala representa­nter i serien. Man är också ett av totalt fem lag som valt att spela elvamanna, resten inleder serien med nio spelare på planen.

Fördel eller nackdel återstår att se, även om det ju i vissa matcher blir lite närmare till målet för Åsakas skyttedrot­tning Erika Friberg.

– De fyra mål vi har gjort under försäsonge­n har jag stått för så det ligger väl lite på mitt bord. Jag börjar ”änna” bli van. Det är farligt att säga så, men varje säsong jag har spelat i Åsaka så har jag varit vår bästa målskytt, säger 30-åringen, som landade på sju fullträffa­r under förra säsongen.

Då parkerade Åsaka samtidigt i tabellens nedre trakter.

– Vi hade ett möte så sent som i söndags där vi pratade om hur fjolåret var, och vi kunde konstatera allihop att vi hade ganska mycket otur. Det var nog tre matcher totalt där vi förlorade på grund av felaktiga beslut från domaren. Sedan skyller vi ju inte allt på det, men så var det, säger Friberg.

Den förra Skoftebysp­elaren hoppas också att 2018 ska bli bättre än 2017.

– Vi har i mångt och mycket samma lag som tidigare och ska försöka ta en bättre placering nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden