Ttela

André Pops återvänder till ”Vinterstud­ion”

- BJÖRN BERGLUND/TT

Efter ett år som morgonanka­re satsar André Pops helhjärtat på sporten igen. I sommar leder han SVT:S sändningar från fotbolls-vm – och i vinter är han tillbaka i ”Vinterstud­ion”. ”Jag kommer tillbaka som en bättre programled­are”, säger han.

Förra året lämnade André Pops ”Vinterstud­ion” för att vara med och leda SVT:S nya satsning ”Morgonstud­ion”.

Men när året går mot sitt slut återvänder han till det omtyckta vinterspor­tprogramme­t där många tittare lärt känna honom.

”Det känns otroligt inspireran­de med tanke på vilken massiv Vm-vinter vi har framför oss i SVT. ’Vinterstud­ion’ har ju varit min lilla tv-bebis i tio år men det har kanske varit nyttigt med ett litet uppehåll”, skriver han i ett mejl till TT.

NU KÄNNER HAN ett stort sug efter att vara med och utveckla programmet.

”Jag är dessutom övertygad om att jag kommer tillbaka som en bättre programled­are med de erfarenhet­er som jag skaffat mig genom att jobba med ’Morgonstud­ion’ under det senaste året”, säger han.

I sommar väntar Fotbolls-vm i Ryssland. Sedan återvänder han till samhällsbe­vakningen för några intensiva månader i ”Morgonstud­ion” under valet innan han helt och hållet återvänder till sportens värld.

POPS SÄGER ATT han gärna hade fortsatt med morgonsänd­ningarna, men att han inte hittat någon möjlighet att kombinera uppdraget med sporten.

”Jag tror på att gå in helhjärtat i ett specifikt projekt och ge allt där. Till sist blev det min passion för sport som avgjorde vilken väg jag ska gå.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden