Ttela

Shan Atci fastnade för stand up direkt

SCEN: ”ETT NIO TILL FEM-JOBB ÄR INGET FÖR MIG”

-

Shan The Man har blivit hans artistnamn under de år han har varit i branschen och även om showen ”Då & Nu”, som på fredag ges i Hebeteater­n, är en form av tillbakabl­ick, så är han noga med att framhålla att Shan The Man är still going strong.

– Det har hänt mycket under de 15 år jag har hållit på, inte minst att jag har blivit pappa, men publiken har också ställt många frågor som jag har samlat på mig och en del av dem svarar jag på nu.

– Jag har överlevt i drygt 15 år i en bransch där mångas karriärer varar två tre år och sedan försvinner de. Men missförstå mig inte – jag är fortfarand­e Shan The Man, det är fortfarand­e mycket blatteskäm­t och svenne-/invandrars­kämt, säger han.

HAN HAR VARIT uppe tidigt den här morgonen. Dels för att han har en sjuårig son men också för att han har haft ett tidigt möte.

– Frukostmöt­en har blivit en innegrej i Stockholm. Alla pratar jobb och jag sitter med kaffe i dropp, fortsätter han med ett skratt

På frågan om han minns sitt allra första gig som ståuppare svarar han:

– Jag minns det som om det var i går! Det var på Engelen i Gamla Stan och jag minns allting. Vad jag hade på mig, vad konferenci­eren sa innan jag gick på och vad han sa efter, hur publiken såg ut. Allt!

– Innan jag började var jag SÅ nervös så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, men när jag sedan tog tag i micken kändes det som jag var hemma med mina vänner.

När Shan Atci väl hade testat stand up var han fast. – Första giget och när min son föddes är enda gångerna jag har känt direkt att det här vill jag ha resten av mitt liv, säger han.

ATT SÄGA ATT

vägen var utstakad

 ??  ?? DÅ & NU. I sin senaste föreställn­ing, som gästar Trollhätta­n på fredag, knyter Shan Atci ihop säcken runt de drygt 15 år han har verkat i stand up-branschen. Man”, som skriver för fullt på nästa show.
DÅ & NU. I sin senaste föreställn­ing, som gästar Trollhätta­n på fredag, knyter Shan Atci ihop säcken runt de drygt 15 år han har verkat i stand up-branschen. Man”, som skriver för fullt på nästa show.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden