Ttela

1 MAJ FIRAS MED FAMILJEDAG

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

1 maj firas på traditions­enligt vis med tåg med fanor och musik och olika talare i våra kommuner. I Vänersborg har man i år även satsat på att fokusera på en familjedag och politikerh­örna i Plantaget.

– Hörnan är nytt för i år, vi tror det kan locka fler om man har möjlighet att ställa en fråga direkt till en lokal politiker, säger Ann-katrin Hult på Socialdemo­kraternas Arbetareko­mmun i Vänersborg.

De politiker som då finns till hands för samtal är kommunalrå­det Marie Dahlin (S), Benny Augustsson (S), Bosse Dahlberg (S) och Benny Jonasson (S).

MAN RIKTAR ÄVEN in sig på att göra det till en familjestu­nd med hoppborg, lotteri och fiskdamm och att Räddningst­jänsten kommer och visar upp sina bilar.

Talare är Berit Müllerströ­m, andre vice ordförande LO och Jonathan Svensson, ordförande SSU i Vänersborg.

Även i Vargön vid Villa Björkås har man en familjedag lite senare på eftermidda­gen med bland annat ponnyridni­ng och tipspromen­ad.

I TROLLHÄTTA­N ÄR det samling på Drottningt­orget, därefter marsch till arbetareko­mmunens lokaler på Kungsgatan där det blir tal ute på gågatan av förste vice ordförande i LO, Therese Guovelin, Ssu:are och lokala politiker som Mats Wiking (S) och regionpoli­tikern Bijan Zainali (S). Här lockar man också med musikunder­hållning och barnaktivi­teter.

I Mellerud talar kommunalrå­det Tommy Johansson (S) på Torget och på Torget i Lilla Edet är det en trio, riksdagsma­nnen Kenneth G. Forslund (S), regionpoli­tikern Jan Alexander (V) och kommunalrå­det Carlos Rebelo da Silva (S) som talar. På dessa platser blir det också underhålln­ing och aktivitete­r riktade mot barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden