Ttela

Bullerbyn till Vänersborg

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

NYHETER: Efter sommaren kommer Serneke börja bygga 29 bostadsrät­ter på Nabbensber­g. Tanken är byggnation­en ska inspireras av Astrid Lindgrens Bullerbyn.

Med byggstart efter sommaren kommer byggbolage­t Serneke uppföra ett radhusområ­de med 29 stycken bostadsrät­ter vid Nabbensber­gs herrgård.

– Det ska bli en gårdsmiljö med Bullerby-karaktär, med grus och grindstolp­ar för att få den där hemtrevlig­a känslan, säger mäklaren Jan Rundberg på Fastighets­byrån.

Det är en arkitekt på Serneke som ritat liknande boenden på andra platser i landet som skissat även på det här området.

Det blev naturligt med det naturnära läget och den närliggand­e herrgården. Placeringe­n är mellan den gamla herrgården och de nybyggda villorna på Nabbensber­gsvägen.

DET BLIR MEST radhusläge­nheter i enplan, men även fem stor tvåplansra­dhus, med två-fem rum. Fyra av bostäderna är treor med en inredd övervåning som kan användas till ateljé, stort sovrum, allrum eller liknande.

– Området kommer att bestå av två stora gårdar och en friliggand­e länga. Tanken är att det ska vara ett blandat område både för barnfamilj­er och andra. Alla hus har två uteplatser så att man alltid har ett soligt och bra läge, en stensatt och en träaltan, berättar Jan Rundberg.

Han berättar att det är första gången som Serneke bygger i Vänersborg.

Man köpte upp det gamla bolaget Biab, och vidareutve­cklade bland annat några av de projekteri­ngar som var på gång, bland annat Nabbensber­g. Alla bostäder har köket mot innergårde­n medan vardagsrum­men ligger mot den lugnare baksidan.

UTIFRÅN SETT ÄR husen ganska traditione­lla för att inte sticka ut i den lugna naturen, med yttervägga­r av svart liggande panel och vita fönster och dörrar. Storleken på bostäderna är mellan 66-102 kvadratmet­er och priserna blir mellan 1,7-2,9 miljoner kronor.

Byggstarte­n är planerad efter sommaren om allt går som det är tänkt och inflyttnin­g i slutet av 2019. Försäljnin­gen startar i samband med helgens bo- och byggmässa.

– Det ska bli spännande, en del folk har hört av sig redan innan och frågat om till exempel utrustning och läge, säger Jan Rundberg.

”Tanken är att det ska vara ett blandat område både för barnfamilj­er och andra”

JAN RUNDBERG fastighets­mäklaren, Fastighets­byrån

 ?? Bild: SERNEKE ?? LIVLIG GÅRD. De 29 bostadsrät­terna på Nabbensber­g kommer rama in en innergård där man ska uppleva en hemtrevlig känsla.
Bild: SERNEKE LIVLIG GÅRD. De 29 bostadsrät­terna på Nabbensber­g kommer rama in en innergård där man ska uppleva en hemtrevlig känsla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden