Ttela

Vi är emot sammanslag­ning av städerna

-

svar till Sammanslag­ning av städerna det enda rätta, 23 april

Idén med en sammanslag­ning av Trollhätta­n och Vänersborg poppar upp bland vilsekomna politiker med en otäck regelbunde­nhet. Det är något som vi i MMSATV kraftigt vill opponera oss emot! Nackdelarn­a för oss Trollhätte­bor är alldeles för stora på grund av till exempel:

Vänersborg behöver monumental­a finansiell­a injektione­r för till exempel nya skolor de närmaste åren. SOC/BUP Vänersborg verkar ha räknat bort sig och kräver massiva obudgetera­de tillskott. Arenan. Toppfrys. Listan på huvudlösa påfund är lång. Förutom då en kommunalsk­att som är tre procent högre. Detta vill vi absolut inte ta något ekonomiskt ansvar för framdeles.

Vi i MMSATV ser emellertid en plausibel lösning: Trollhätta­n inkorporer­ar Vänersborg i ett så kallat ”Hostile Takeover”. Vi säljer av eventuella tillgångar som går att omsätta i pengar för att sanera ekonomin och om vi uppnår en balans i räkenskape­rna kvarstår konceptet ”Trollhätta­n - Tvåstad”. Om ekonomin trots detta är i obalans återstår bara att lägga ner hela klabbet! ”Söndrade vi stå! Enade vi falla”. Nisse P. Guevara Ledare

för Motståndsr­örelsen Mot Sammanslag­ning Av Trollhätta­n Vänersborg

(MMSATV)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden