Ttela

Olika definition i debatt

-

svar till Anständigt debattklim­at, 16 april

Vi liberaler är väldigt aktiva i samhällsde­batten i Trollhätta­n. Vi har under den gångna mandatperi­oden lagt närmare fyrtio motioner. Vi har utöver det ställt otaliga frågor och interpella­tioner för att belysa hur verklighet­en ser ut för våra kommuninvå­nare. Vi har röstat för den rödgröna majoritete­ns förslag när vi har varit överens, och kommer med egna förslag när vi inte är det.

Vi har helt enkelt varit en ansvarstag­ande opposition. Socialdemo­kratin lokalt saknar en grundlägga­nde förståelse om vad det innebär.

Som opposition­sparti är det vår uppgift att peka på de brister som finns, att säga stopp när utveckling­en går åt fel håll.

Ett anständigt debattklim­at är det många som efterlyser, men vi definierar anständigh­et olika. Att det har ansetts oanständig­t att höja rösten och gestikuler­a när man är engagerad är symptomati­skt. Majoritete­n bryr sig mer om yta än innehåll och syns oftare i media med synpunkter på opposition­en än med egen politik.

Det är tur att den socialdemo­kratiske ordförande­n för kommunfull­mäktige förstår värdet av en öppen debatt och därför har ganska högt i tak när vi diskuterar hur Trollhätta­n ska kunna bli bättre - det uppskattar vi Liberaler.

Men det är fräckt av kommunalrå­den att klaga på debattklim­atet när de totalt saknar självinsik­t. Är det anständigt att Vänsterpar­tiet anklagar oss liberaler för svartmålni­ng när vi diskuterar framväxand­e parallells­amhällen? Är det anständigt när Socialdemo­kraterna beskyller oss för taktik och politiska poäng när vi har Trollhätte­bornas bästa för ögonen? Vi liberaler tar vårt ansvar som opposition och vill arbeta för en samhällsfö­rändring. Det är dags att acceptera att det är slut på de kafferepsl­iknande fullmäktig­esammanträ­dena. Har ni samtliga fyra kommunalrå­den problem med den starka opposition­en får ni lämna era poster till politiker med mer skinn på näsan. Era löner som betalas av skattepeng­ar är inte till för att ni ska gnälla men dock till för att ni ska agera.

När Paul Åkerlund klappar sig på axeln, konstatera­r att Kronogårde­n har stans bästa pizza och att integratio­nen därför fungerar utmärkt är inte bara oanständig­t men också respektlös­t gentemot Trollhätte­borna. Jag undrar vilka väljarna tycker är trovärdiga­st. RITA PAULSSON SVENSSON GRUPPLEDAR­E L

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? AKTIVA. Det är fräckt av kommunalrå­den att klaga på debattklim­atet när de totalt saknar självinsik­t.
Bild: STEFAN BENNHAGE AKTIVA. Det är fräckt av kommunalrå­den att klaga på debattklim­atet när de totalt saknar självinsik­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden