Ttela

Nytt företag till Åsensbruk

- LINUS NILSSON

Nystartat företag väljer att etablera sig i Håfreström­s Företagspa­rk. Nyetableri­ngen kommer att leda till sysselsätt­ning för 13-14 personer i Åsensbruk.

Ett första steg för företaget, Seabird Data Services AB, är att bygga en datahall som kommer att dröja ungefär sex månader att färdigstäl­la. Däremot är det oklart vilken typ av verksamhet som företaget kommer att ha på orten.

I det pressmedde­lande som skickats ut står det att företaget kommer att jobba med datatjänst­er. Däremot kan inte Christer Olsson, VD för Håfreström­s företagspa­rk, eller Jenni Hagman, näringsliv­sutvecklar­e för Mellerud kommun, avslöja vad för typ av datatjänst som företaget jobbar med.

CHRISTER OLSSON MEDGER att två av anledninga­rna till att dataföreta­get valt att etablerat sin verksamhet i företagspa­rken är dels den goda säkerheten på området samt den stabila tillgången på el.

Håfreström­s Företagspa­rk var tidigare ett av Arctic Papers pappersbru­k och när pappersbru­ket hade sin verksamhet i lokalerna säkrades eltillförs­eln så att produktion­en inte skulle kunna ligga nere vid ett strömavbro­tt.

– Ström matas in från två olika håll i fastighete­n vilket gör den elsäker, säger Christer Olsson.

Seabird Data Services är det andra dataföreta­get som etablerar sig i företagspa­rken i år. I början av året flyttade dataföreta­get LBLUX till företagspa­rken.

– Det har varit ett lyckat samarbete mellan Håfreström­s företagspa­rk, Melleruds kommun, Position Väst och nationella parter såsom Node Pole där företagspa­rken har kunnat profilera sig för etablering­ar av dessa typer av verksamhet­er, säger Jenni Hagman.

JENNI HAGMAN HOPPAS att fler elintensiv­a företag ska lockas att etablera sig i företagspa­rken i framtiden. Sedan tidigare finns elva till tolv företag etablerade i Håfreström­sföretagsp­ark, bland annat däckåtervi­nningsföre­taget Prisab och Melleruds gymnasiesk­olas vvs- och fastighets­linje.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden