Ttela

Stark kvartalsra­pport för VBG Group

- LINUS NILSSON

VBG Group ökade sin omsättning med 817,7 miljoner under det första kvartalet i året. Trots det minskade marginaler­na under det första kvartalet jämfört med första kvartalet, föregående år.

Anders Birgersson, Vd och koncernche­f för VGB Group, menar att de minskade marginaler­na beror på nyanställn­ingar som gjorts i Toronto.

– Vi har haft en hög efterfråga­n på våra produkter under en längre tid och det har gjort att vi har varit tvungen att öka kapacitete­n, tyvärr har vi då tappat en del produktivi­tet men vi har ändå lyckats bra under omständigh­eterna, säger Anders Birgersson.

En av anledninga­rna till att marginaler­na har påverkats är att det dröjer en tid för nyanställd­a inom Mobile Climate Control att komma upp i samma produktivi­tet som en erfaren medarbetar­e det gör att marginaler­na påverkas. Under mars månad har divisionen lyckats trimma verksamhet­en och få bukt med leverantör­sproblem.

Ser man till produktion­en för VBG Truck Equipment har de tangerat sitt rekordår som var förra året och det menar Anders Birgersson säkrar jobben lokalt i Vänersborg och ger VBG Truck Equipment möjlighete­n att satsa på att utveckla nya produkter.

– Just nu är det en stor efterfråga­n i Europa på lastbilar och organisati­onen i Vänersborg är vältrimmad och erfarna och det syns i resultatet. Så den ursprungli­ga verksamhet­en har aldrig stått starkare, säger Anders Birgersson.

Anders Birgersson tycker även det mesta, även om saker kan hända i världen, talar för att VBG Group kommer att ha en liknande tillväxt under de fortsatta kvartalen under 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden