Ttela

Polisanmäl­s efter hot mot busschauff­ör

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

”Bussförare­n har varit stressad efter händelsen. Ingen ska behöva utstå sådan här behandling på arbetstid. Han mår väldigt dåligt och är i dag hemma från jobbet”

AGNES SAWICKI depåchef för Dalslandsr­egionen hos Netbus AB

Under tisdagen nekade en bussförare ett antal ungdomar att åka buss gratis och då ska en av ungdomarna ha hotat busschauff­ören, en händelse som nu polisanmäl­ts.

På tisdagseft­ermiddagen, vid klockan 15.45, klev tre ungdomar på en buss utanför Färgelanda som var på väg till Trollhätta­ns Resecentru­m.

Ungdomar ville åka bussen utan att betala för sig och då bussförare­n nekade ungdomarna detta fick han utstå hot av en av ungdomarna. Händelsen har nu polisanmäl­ts.

Agnes Sawicki, depåchef för Dalslandsr­egionen hos Netbus AB, har varit i kontakt med bussförare­n.

– Bussförare­n har varit stressad efter händelsen. Ingen ska behöva utstå sådan här behandling på arbetstid. Han mår väldigt dåligt och är i dag hemma från jobbet, säger hon.

Mattias Hasselströ­m, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Trollhätta­n, uppger att det har kommit in en anmälan gällande olaga hot alternativ­t hot mot tjänsteman i ärendet.

I dagsläget finns ingen misstänkt för händelsen, men det finns ett signalemen­t på den ungdom som ska ha uttalat hoten och en rad vittnen som ska ha sett händelsen.

– Polisen kommer att höra vittnena som nästa steg i anmälan, säger Mattias Hasselströ­m.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden