Ttela

Porlande vatten i vårens skiraste tid

- SUSANNE ENGDAHL-JENSEN 0520-42 26 38 susanne.engdahl-jensen@ttela.se

Även om det blivit ett litet bakslag på vårens framfart när det gäller värme så känns det som vi är på rätt väg nu. Den gångna helgen bjöd till och med på försommar.

På vägen uppåt Hunneberg passerar man det fina Byklevsfal­let där det nu är full fart – det går helt enkelt inte att bara att åka förbi de fascineran­de vattenströ­mmarna. En stilla stund vid det sprudlande vattnet, där solens strålar bryts till olika färger, hör till.

Väl uppe på Hunneberg finns det mycket att göra då det är som ett stort rekreation­sområde – både vinter som sommar. Känner man till bergen finns här också flertal Den fina Tusensköna­n i vitt och rosa trivs i solen. fina utsiktspla­tser där man finner sina favoriter.

En av de mer nyanlagda är den fina Älvutsikte­n med utsikt från Trollhätta­n längs Göta älv till Vargön, Vänersborg och södra Vänerviken.

Platsen är inte svår att hitta då man fortsätter den branta backen från fallet och svänger första höger när man är uppe. Utmed den lilla grusvägen, som fortsätter ner mot Västra Tunhem, visar sig snart en skylt om Älvutsikte­n till höger.

En kort promenad senare har man hela den slående utsikten framför sig. Här passar det utmärkt bra att inta sin matsäck med utsikt.

Vitt lyser det i dikeskante­rna och det är inte längre snö utan nu har vitsipporn­a sin storhetsti­d – ett vårtecken många längtat efter. Den lilla Tusensköna­n gjorde också allt för att locka till sig uppmärksam­het. Källa: Västra Tunhems hembygdsfö­rening.

på ttela.se

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? SKUMMIGT. Den vackra Byklevsfal­let på vägen upp till Hunneberg lockar alltid.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN SKUMMIGT. Den vackra Byklevsfal­let på vägen upp till Hunneberg lockar alltid.
 ??  ?? VITT. Nu har vitsipporn­a sin storhetsti­d.
VITT. Nu har vitsipporn­a sin storhetsti­d.
 ??  ?? VY. Den fina Älvutsikte­n bjuder på en strålande utsikt.
VY. Den fina Älvutsikte­n bjuder på en strålande utsikt.
 ??  ?? LITEN.
LITEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden