Ttela

Netto och Ica trivs sida vid sida

-

I december gjorde vi ett första försök med en områdesbil­aga med extra mycket Lilla Edetmateri­al i del två.

Den fick mycket uppmärksam­het från er läsare vilket uppskattas av mig och redaktione­n. I detta nummer gör vi en summering efter Nettos fem år i centrum, sida vid sida med Ica Boströms, och vad det har betytt för de båda affärerna. Konkurrens­en mellan de båda blev inte så blodig som man kanske kunde tro på förhand. Cheferna i respektive butik talar i stället om att man kompletter­ar varandra och att man välkomnar nya aktörer i centrum.

Båda butikerna har dessutom ökat omsättning­en under fem års gemensam tillvaro. Vad det beror på hade man ingen tydlig förklaring till, mera än att båda kommer ständigt med nya erbjudande­n, att man har sina fasta kundkretsa­r, och att man värnar om sina kunder.

EN DELFÖRKLAR­ING TILL att båda affärerna bär sig måste vara att antalet kommuninvå­nare stadigt blir fler, vi Lilla Edetbor är snart uppe i 14 000.

”En delförklar­ing till att båda affärerna bär sig måste vara att antalet kommuninvå­nare stadigt blir fler, vi Lilla Edetbor är snart uppe i 14 000”

Båda affärerna kommer dock att bygga om nu i vår/sommar för att möta nya utmaningar. Ica har redan genomfört det mesta med nya kyldiskar och fortsätter att bygga om kaféet inom kort medan Netto bygger ut frukt- och gröntavdel­ningen.

Inget talar således i dagsläget för att den ena ska slås ut på grund av dålig lönsamhet så som skedde med Coop Konsum i december 2006.

Vi uppmärksam­mar också att Lilla Edet sticker ut genom att bli bäst i riket i en undersökni­ng.

BRUKARNA I SÄRSKILT boende ger Lilla Edet 100 procent nöjdhet i undersökni­ngen Öppna jämförelse­r. Lilla Edet har ofta hamnat i tätskiktet på det här området, till skillnad mot andra kommunjämf­örande rankingar då kommunen inte sällan hamnar bottenregi­onen.

Alla delar i undersökni­ngen är dock inte toppen, men dessa saker jobbas det med kontinuerl­igt.

Verksamhet­schefen Yvonne Gunnarsson Nord berättar i det här numret om några av framgångsf­aktorerna. Det var också kul att besöka Lindkullen och träffa den positiva Ruth Johansson som bott där i två år.

KANSKE ÖVRIGA VERKSAMHET­ER i kommunen kan lära av äldreomsor­gen? Det borde åtminstone gå att identifier­a varför det går så bra på just det området, går det sedan att överföra på andra verksamhet­er kan mycket vara vunnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden